«Ένας Κόσμος»: Το πρώτο ντοκιμαντέρ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Μπορεί το νέο δημιούργημα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο «Ένας Κόσμος» να εντάσσεται στην κατηγορία ντοκιμαντέρ, ο ίδιος όμως προτιμά να το αποκαλεί «μια ταινία με αληθινούς ήρωες». Εδώ οι ρόλοι και τα σενάρια απουσιάζουν, καθώς οι πρωταγωνιστές του δεν είναι απλά «ήρωες» με την κινηματογραφική έννοια της λέξης, αλλά ήρωες της ζωής, η οποία για εκείνους έχει κοινό παρονομαστή τη φτώχεια.

«Ένας Κόσμος»: Το πρώτο ντοκιμαντέρ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Αποδεχόμενος την πρόσκληση της ActionAid Hellas, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ταξίδεψε για δύο εβδομάδες σε διάφορες πόλεις της Γκάνας και του Νεπάλ, για να καταγράψει τόσο τις ιστορίες ανθρώπων που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις όσο και το έργο όσων τους βοηθούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

«Ένας Κόσμος»: Το πρώτο ντοκιμαντέρ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Και αν όλο αυτό μοιάζει με ένα ταξιδιωτικό οδοιπορικό σε μακρινές χώρες δράσης της ActionAid, από το πρώτα κιόλας λεπτά αντιλαμβάνεσαι ότι μέρος του σκληρού αυτού κόσμου βρίσκεται δίπλα σου, καθώς πέρα από τη Γκάνα και το Νεπάλ το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ως σταθμό και την Ελλάδα.

Το ντοκιμαντέρ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη προβάλλεται την Κυριακή 31/3 (20.00) στον ALPHA σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο www.athinorama.gr

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Ένας Κόσμος»


Comments are closed.