Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Θένια Σισμανίδου, Τραγουδίστρια-Μουσικός

Η Θένια Σισμανίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Τα πρώτα της μουσικά βήματα τα έκανε στην ηλικία των 9 ετών, όταν άρχισε να πηγαίνει στη δημοτική χορωδία Μελλισάνθη, με την οποία συμμετείχε σε διεθνείς διαγωνισμούς αποσπώντας πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό. Έτσι ανακάλυψε ότι αγαπάει το τραγούδι.

 Στην ηλικία των 14 έπιασε για πρώτη φορά την κιθάρα στα χέρια της και έμαθε να παίζει τα πρώτα της τραγούδια. Είναι αυτοδίδακτη τόσο στη κιθάρα όσο και στα κρουστά.

Από την ηλικία των 15 ξεκίνησε να τραγουδάει σε μαγαζιά με έντεχνο ροκ ρεπερτόριο μέχρι που μπήκε στον κόσμο του Βόλου και του λαϊκού ρεμπέτικου τραγουδιού.

Μένει στο Βόλο από το 2011 όπου και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και παράλληλα με τις σπουδές της έκανε αυτό που αγαπούσε πιο πολυ από οτιδήποτε άλλο, τραγουδούσε και έπαιζε μουσική.

Το 2019 συμμετείχε στον πανελλήνιο διαγωνισμό του αθηναϊκού ραδιοφωνικού σταθμού “Ρυθμός 949” φτάνοντας στους τέσσερις φιναλίστ και αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Θένια Σισμανίδου, Τραγουδίστρια-Μουσικός

Η Θένια εκτός από το μικρόβιο του μουσικού έχει και το μικρόβιο της σύνθεσης. Μετράει 40 δικά της κομμάτια τα οποία είχε αρχίσει να γράφει από πολύ μικρή ηλικία. Γράφει μουσική όπως και στίχους μόνη της και  δημιουργεί συνεχώς όμορφα ακούσματα παρόλη την έλλειψη θεωρητικών γνώσεων που μέχρι τώρα δεν της έχουν σταθεί εμπόδιο.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Θένια Σισμανίδου, Τραγουδίστρια-Μουσικός

Αυτή την περίοδο η Θένια ετοιμάζει το πρώτο της βιντεοκλίπ και μπαίνει στο στούντιο για να ηχογραφήσει το νέο της τραγούδι “Δεν Ξημερώνει”. Ένα έντεχνο τραγούδι με πολλές προοπτικές. Μετά από αυτό το τραγούδι ακολουθούν και άλλα τα οποία είναι ήδη έτοιμα για ηχογράφηση.

Τον χειμώνα θα την συναντήσετε σε μαγαζιά της πόλης μας να ερμηνεύει δικά της κομμάτια αλλα και κομμάτια γνωστών καλλιτεχνών.

Η Θένια λέει στο Secret Volos “Ότι τα πιο απλά πράγματα φέρνουν τη μεγαλύτερη ευτυχία”, βλέπει τα πράγματα με αισιοδοξία και ως μότο ζωής έχει: “Στο τέλος όλα θα πάνε καλα, αν δε πάνε καλά δεν είναι το τέλος”.


Comments are closed.