Πρόσωπα της Μαγνησίας Βασιλική Μαλλιαρού-Δασκάλα Φωνητικής, Ερμηνεύτρια

Η Βασιλική Μαλλιαρού είναι δασκάλα φωνητικής και τραγουδίστρια. Γεννήθηκε στον Βόλο. Το πάθος της με την μουσική ξεκίνησε στην ηλικία των 12 ετών ,καθώς άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής, με την Ρωξάνη Γιαρέντη, στο Ωδείο της Στάσας Τζάλλα.

Έγινε μέλος της χορωδίας όπου διακρίθηκε σε αρκετούς Πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σε ηλικία 14 ετών ,φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα Μονωδίας, με την διακεκριμένη Ελληνίδα Σοπράνο Ιουλία Τρούσσα , μαθήματα πιάνου με την κα. Στεργιοπούλου καθώς και θεωρητικά μαθήματα με την κα. Βούλα Τουλούδη.

Αποφοίτησε το 1999 και πήρε το δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο.

Πρόσωπα της Μαγνησίας  Βασιλική Μαλλιαρού-Δασκάλα Φωνητικής, Ερμηνεύτρια

Οι συμμετοχές της

Ο πρώτος πρωταγωνιστικός της ρόλος που την έφερε επισήμως στην σκηνή, αφορούσε το μιούζικαλ «Τραγούδι του Αιώνα» σε μουσική του Δημήτρη Μαραγκόπουλου και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη, όπου ενσάρκωσε τον ρόλο της Φωτεινής Γυναίκας, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές.

 Συμμετείχε σε πολλές συναυλίες, όπως στο αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του Beethoven και στο Studio Opera με τον ρόλο της Suzanne ,στην όπερα  «Οι γάμοι του Φίγκαρο».

Ως σολίστ συμμετείχε σε συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, με έργα Χατζηδάκη, που διεύθυνε ο μαέστρος Συμεών Κόγκαν. Τα επόμενα χρόνια έπαιξε στα μιούζικαλ «Ο μάγος του Όζ» και στην «Όπερα της Πεντάρας» σε παραγωγές του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου.

Το 2000 δίδαξε κλασικό και έντεχνο τραγούδι στο Ωδείο «Ρυθμός» του Ρεθύμνου, στην Κρήτη. Παράλληλα είχε και την επιμέλεια της παιδικής χορωδίας .Τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2017, δίδαξε κλασικό και έντεχνο τραγούδι στο Ωδείο Φουντούλη.

Παράλληλα από το 2001, άρχισε να πειραματίζεται με την ερμηνεία έντεχνου και ροκ τραγουδιού ,με διάφορα μουσικά σχήματα, σε πολλές μουσικές σκηνές του Βόλου. Στην συνέχεια την κέρδισε το ελληνικό λαϊκό ρεπερτόριο.Μετά από ένα διάλλειμα 5 ετών, όπου αφιερώθηκε αποκλειστικά στο μεγάλωμα των 2 κοριτσιών της, συνεχίζει την τελευταία πενταετία να ερμηνεύει λαϊκό ρεπερτόριο, σε διάφορα μαγαζιά του Βόλου.


Comments are closed.