Πρόσωπα της Μαγνησίας. Απόστολος Βλαχάβας,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΜSc

Ο Αποστόλης Βλαχάβας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985 και τα πρώτα χρόνια της ζωής του έζησε στην πόλη των Γρεβενών, πριν την οριστική εγκατάσταση στην πόλη του Βόλου σε ηλικία 12 ετών.

Με γονείς εκπαιδευτικούς και μάλιστα μητέρα γυμνάστρια, εντάχθηκε από νωρίς στον αθλητικό και παιδαγωγικό χώρο, γεγονός που οδήγησε σε αρκετές αθλητικές επιτυχίες στο άθλημα του Στίβου και με την αποφοίτησή του από το 6ο Λύκειο Βόλου, στην είσοδο στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Απόστολος Βλαχάβας,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΜSc

Απέκτησε ειδικότητα Κλασικού Αθλητισμού, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου «Άσκηση και Υγεία» και Υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σαν μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Κινησιολογίας του Τμήματος, έχει ασχοληθεί με την έρευνα και αξιολόγηση των ανθρώπινων κινήσεων, ειδικότερα σε άτομα Τρίτης ηλικίας, ενώ έχει αρκετές παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια του αθλητισμού.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Απόστολος Βλαχάβας,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΜSc

Από το 2010, με το πέρας των σπουδών, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη του Βόλου. Εργάζεται σαν προπονητής Στίβου στην αγωνιστική ομάδα της Νίκης Βόλου, μέσα από την οποία έχει αναδείξει αρκετούς πρωταθλητές και εκπροσώπους της Εθνικής ομάδας σε ταχυδυναμικά αγωνίσματα (άλματα, ταχύτητες, εμπόδια), συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση της πόλης στην ανάδειξη ταλαντούχων αθλητών.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Απόστολος Βλαχάβας,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΜSc

Με έδρα επαγγελματικής δραστηριότητας το Πανθεσσαλικό Στάδιο, σε μια καλά οργανωμένη δομή και με εξαιρετικούς συνεργάτες στο τμήμα Στίβου της Νίκης Βόλου, έχει αναλάβει την αθλητική προετοιμασία εκατοντάδων αθλητών, ατομικών και ομαδικών αθλημάτων αλλά και την αποτελεσματική προετοιμασία υποψήφιων εισακτέων σε σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Την τελευταία τριετία, καλύπτοντας την προσωπική διάθεση για έρευνα, διδασκαλία και μετάδοση γνώσης, αποτελεί μέλος της διδακτικής ομάδας στην ειδικότητα της Προπονητικής του Ι.Ε.Κ. «Δήμητρα», χτίζοντας αυριανούς προπονητές αθλημάτων.


Comments are closed.