Άνθρωποι δικοί μας . Κωνσταντίνος Μπράτσος. Ο Βολιώτης προπονητής στη Superleague

Ο Κωνσταντίνος Μπράτσος  γεννήθηκε το 1977 στο Βόλο και  έζησε  τα παιδικά του χρόνια στη Νέα Ιωνία (περιοχή ΜΕΤΚΑ). Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Καρατοσίδη που δραστηριοποιείται ως αντιπρόεδρος στην ΚΑΡΑΤΟΣΙΔΗΣ ΑΕ  και έχουν 2 παιδιά την Εβελίνα, φοιτήτρια Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης  και τον Αργύρη, μαθητή της Γ’ τάξης Γυμνασίου. Ο ίδιος όπως και η συζυγός του έχουν μικρασιατικές ρίζες και συνεχίζουν να διαμένουν έως και σήμερα στη Ν. Ιωνία στην περιοχή της Ν. Κηφισιάς.

Μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων και τα τελευταία έτη είναι  Γραμματέας του Τμήματος Τροχαίας Βόλου.Ομιλεί την Αγγλική και την Ισπανική γλώσσα.

Άνθρωποι δικοί μας . Κωνσταντίνος Μπράτσος. Ο Βολιώτης προπονητής στη Superleague

Η ανιδιοτελής αγάπη για το ποδόσφαιρο και την προπονητική

Ο Κωνσταντίνος Μπράτσος από τα παιδικά του χρόνια στις αλάνες της Νέας Ιωνίας εμποτίστηκε με την αγάπη για το ποδόσφαιρο. Αρχικά στην παιδική ομάδα του Πανιωνίου Βόλου και στη συνέχεια στις  μικρές ομάδες της Νίκης Βόλου ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα, ενώ μέχρι τα τριάντα του χρόνια αγωνίστηκε στις τοπικές ομάδες της Μαγνησίας:Ορμίνιο Πορταριάς,  Άρη Μελισσιατίκων, Απόλλων Καναλιών και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην Αγία Παρασκευή για να ασχοληθεί με την προπονητική.

Άνθρωποι δικοί μας . Κωνσταντίνος Μπράτσος. Ο Βολιώτης προπονητής στη Superleague

Το προπονητικό ταξίδι

Το 2006 στο Βόλο ο Κωνσταντίνος Μπράτσος αποφοίτησε επιτυχώς και αριστούχος από τη Σχολή προπονητών UEFA B’  και η πρώτη του επαφή με την προπονητική ήταν στην Ακαδημία Αισωνίας και στη συνέχεια στην Ακαδημία Αγίας Παρασκευής Βόλου.

Έχει συνδέσει την προπονητική του ιδιότητα με την ανάδειξη ταλέντων, που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται σε επαγγελματικά πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Για τον ίδιο το μεγαλύτερο βραβείο είναι η αναγνώριση που απολαμβάνει από τους επιτυχημένους και αναγνωρισμένους  πλέον ποδοσφαιριστές του  και η επαφή που έχει μαζί τους ακόμη και σήμερα. 

Άνθρωποι δικοί μας . Κωνσταντίνος Μπράτσος. Ο Βολιώτης προπονητής στη Superleague

Το 2009 οδήγησε την ανδρική ομάδα της Αγίας Παρασκευής στην Α΄ Κατηγορία του Πρωταθλήματος ΕΠΣΘ και παρέμεινε έως το 2010 έχοντας την ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο.  Επέστρεψε στην Αγία Παρασκευή τον Οκτώβριο του 2018 με τον αναβαθμισμένο ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών έως τον Ιούνιο του 2020.

Ενδιάμεσα από το έτος 2010 και για 8 συνεχόμενα έτη καθοδήγησε τις ιστορικές ομάδες της Μαγνησίας  ΑΕ Διμηνίου, Σαρακηνό, Δήμητρα Ευξεινούπολης  και μετά από έναν ενδιάμεσο σταθμό του στην Β ομάδα (κ-20) της Νίκης Βόλου επέστρεψε στην ΑΕ Διμηνίου το 2015.

Το έτος 2016 έκανε το βήμα παραπάνω στην προπονητική του διαδρομή με τη συνεργασία του ως Βοηθός Προπονητή και στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπου συνάντησε τον πρώην ποδοσφαιριστή του στον Σαρακηνό τον κ. Jonathan Βαΐτση ως Τεχνικό Διευθυντή όπου και παρέμεινε έως το τέλος του 2017 με 5 Νίκες, 6 Ισοπαλίες & 3 Ήττες .

Άνθρωποι δικοί μας . Κωνσταντίνος Μπράτσος. Ο Βολιώτης προπονητής στη Superleague

Ο Κωνσταντίνος Μπράτσος  συνέδεσε το όνομά του με  ρεκόρ με τις περισσότερες από τις ομάδες που έχει συνεργαστεί. Αξίζει να αναφερθούν το Πανελλήνιο ρεκόρ καλύτερης άμυνας με την ΑΕ Διμηνίου, σε όλα τα Πρωταθλήματα της Ελλάδας το 2012, με μόλις 3 γκολ παθητικό. Επίσης το ιστορικό σερί 17 συνεχόμενων νικηφόρων αγώνων με την ομάδα  του Σαρακηνού την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 και το 2016 ως προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου τον οδήγησε στη νίκη με σκορ 4-0 επί της συντοπίτισσας Νίκης Βόλου στο τοπικό el classico το οποίο χαρακτηρίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως το ευρύτερο σκορ μεταξύ των 2 ομάδων στις ανώτερες κατηγορίες.

Άνθρωποι δικοί μας . Κωνσταντίνος Μπράτσος. Ο Βολιώτης προπονητής στη Superleague

Διαρκής δίψα για επιμόρφωση και εξέλιξη

Το έτος 2018, κατόπιν συνειδητής επιλογής του δεν προπόνησε ομάδα και προτίμησε να ασχοληθεί με την επιμόρφωσή του και ως εκ τούτου αποφοίτησε με εξαιρετική βαθμολογία από τη Σχολή Προπονητών UEFA A’ στο Ρέθυμνο. Επίσης ασχολήθηκε με την βελτιστοποίηση της Ισπανικής Γλώσσας και παράλληλα παρακολούθησε με επιτυχία το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο «Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων στη βιντεονάλυση για την αξιολόγηση της ανάλυσης απόδοσης (performance analysis) των ποδοσφαιριστών» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος Μπράτσος θεωρεί ως μέντορά του τον διακεκριμένο Έλληνα προπονητή Σάκη Τσιώλη, από τον οποίο έχει λάβει επιρροές από τα σεμινάρια του που έχει παρακολουθήσει καθώς και από τη συνεργασία τους και τις συζητήσεις μαζί του. 

Άνθρωποι δικοί μας . Κωνσταντίνος Μπράτσος. Ο Βολιώτης προπονητής στη Superleague

Εκπαιδευτική δραστηριότητα και αρθρογραφία

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος προπονητικών Σεμιναρίων  και Διεθνών Διαλέξεων σχετικά με την Τακτική στο Ποδόσφαιρο.  Επιπροσθέτως ο ίδιος έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε Προπονητικό Σεμινάριο του Συλλόγου Προπονητών Ποδοσφαίρου Μαγνησίας, τον Ιανουάριο του 2020, με Θέμα «¨Ανάλυση απόδοσης¨ απαραίτητο εργαλείο του σύγχρονου προπονητή ποδοσφαίρου». Επίσης έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε Πανελλήνιας εμβέλειας  διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) στα οποία παρουσίασε τις δυνατότητες της διεθνούς προπονητικής πλατφόρμας XPS , της οποίας είναι διαχειριστής στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Άνθρωποι δικοί μας . Κωνσταντίνος Μπράτσος. Ο Βολιώτης προπονητής στη Superleague

Αρθρογραφεί συχνά σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Μερικοί τίτλοι δημοσιευμένων άρθρων του είναι ενδεικτικά «Προπονητές – Γονείς. Σχέση αμοιβαία και αμφίδρομη», «Η ποδοσφαιρική αντίληψη ως απαραίτητο εφόδιο του σύγχρονου ποδοσφαιριστή», «Η κίνηση του τρίτου παίκτη στην ποδοσφαιρική τακτική», «Η διδασκαλία ποδοσφαίρου στα παιδιά», καθώς και  δημοσιευμένες με οπτικά μέσα αναλύσεις σημαντικών αναμετρήσεων παγκόσμιας εμβέλειας.

Άνθρωποι δικοί μας . Κωνσταντίνος Μπράτσος. Ο Βολιώτης προπονητής στη Superleague

Ο Κωνσταντίνος Μπράτσος σήμερα

Από τον Αύγουστο του 2020 αποτελεί τον Βοηθό Προπονητή, στην ομάδα του Βόλου ΝΠΣ, υπό της Προεδρία του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου και με Τεχνικό Διευθυντή τον κ. Άκη Πέτρου. Ο Κωνσταντίνος Μπράτσος  είναι  ο άμεσος συνεργάτης του Ισπανού προπονητή Angel Lopez, με ειδικότερα καθήκοντα την ανάλυση των αντιπάλων και την προετοιμασία των στατικών φάσεων, στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας της πόλης του Βόλου, στο Πρωτάθλημα της Superleaque Greece.


Comments are closed.