Πρόσωπα της Μαγνησίας.Χρόνης Σαπουνάς,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A’

XRONISSAPOUNAS

Ο Πολυχρόνης (Χρόνης) Σαπουνάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία από Έλληνες γονείς που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν την δεκαετία του ’70 με ρίζες από τα Τρίκαλα (Πετρωτό). Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ακριβού και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, το Βασίλη 9 χρονών και τη  Δέσποινα 6 ετών.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Νυρεμβέργης και  είναι βετεράνος ποδοσφαιριστής των ΠΑΕ Αθηναϊκού, ΠΑΕ Καλλιθέας και ΠΑΕ Τρίκαλα, ενώ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Νυρεμβέργη, όπου αγωνίστηκε στις εκεί Κ17 και Κ19 της ΠΑΕ Νυρεμβέργης.

Χρόνης Σαπουνάς

Ο Χρόνης Σαπουνάς είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Η διπλωματική του εργασία παρουσιάστηκε σε διεθνές συνέδριο.

Διαθέτει δίπλωμα προπονητή UEFA Α’, ενώ υπήρξε επίσης σκάουτερ της ΠΑΕ Νίκης Βόλου και της ΠΑΕ Πανιωνίου.

Το 2009 εκπροσώπησε την Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΠΠΕ) στο διεθνές συνέδριο που έλαβε χώρα στην Γερμανία (Καρλσρούη).Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γερμανικά.

Χρόνης Σαπουνάς

Το 2006 πέτυχε στις Εξετάσεις για το δίπλωμα Διαμεσολαβητών Μετεγγραφών (ΕΠΟ). Δεν εξασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα και το έκανε στα πλαίσια της προσωπικής του επιμόρφωσης.

Χρόνης Σαπουνάς

Από το 2002 είναι στον Α.Σ. Ερμή Βόλου ως προπονητής/τεχνικός διευθυντής και ιδιοκτήτης του Volos Football Land, έχοντας στο παρελθόν φιλοξενήσει μεγάλες εκδηλώσεις τύπου Milko Cup, Coca Cola Cup. Το έργο του ΕΡΜΗ Βόλου έχει γίνει γνωστό, εξαιτίας του ήθους και τον επαγγελματισμό που διακατέχει τον Χρόνη Σαπουνά.

Το έργο του ΕΡΜΗ Βόλου

Χρόνης Σαπουνάς

Ιδιαίτερα έχει διακριθεί ο σύλλογος, διότι ποτέ του δεν διεκδικεί σε επίπεδο υποδομών να στεφθεί πρωταθλήτρια ομάδα, όμως συνεχώς παράγει νεαρούς ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν τις Κ-ΠΑΕ.

Αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές μέσω του συλλόγου βρίσκουν βήμα σε διάφορες Κ-ΠΑΕ, όπως και ο συγκεκριμένος σύλλογος κατεβαίνει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα αποκλειστικά με νεαρά παιδιά.

Συνάμα ο ΕΡΜΗΣ Βόλου είναι αδελφοποιημένος με τον γερμανικό σύλλογο της Στουτγκάρδης (SV Böblingen).

Πέραν τούτου, στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει επίσης το αθλητικό κολλέγιο από Δανία (Birkerod Sports College).

Κάθε χρόνο διάφορα πανελλήνιας εμβέλειας αθλητικά site απευθύνονται στον Χρόνη Σαπουνά να τους παραχωρήσει μία  συνέντευξη.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα στο Facebook του
Α.Σ. Ερμή Βόλου πατώντας εδώ


Comments are closed.