Καλλιτέχνες της Μαγνησίας,Γιάννης Πουλαράκης,Μουσικός Μπουζουξής,Τραγουδιστής

poularakisgiannis

Γεννημένος στις 12 Νοεμβρίου του 1976 στην πόλη του Βόλου, ο Γιάννης Πουλαράκης, ξεκίνησε να μαθαίνει την τέχνη του μπουζουκιού στην τρυφερή ηλικία των 6 χρόνων όντας το μεράκι του πατέρα του, με δάσκαλο τον κ. Στάθη Μιλάνο. Ηταν αντίθετος αρχικά, αλλά πολύ γρήγορα, και με την βοήθεια του δασκάλου του, ανακάλυψε και ο ίδιος την αγάπη του προς τη λαϊκή μουσική.

Η πρώτη του επαφή με το κοινό έγινε το 1988 στα 12 του χρόνια στην ταβέρνα «Αναμνήσεις», στην περιοχή του Βόλου, ενώ ένα μόλις χρόνο μετά, στα 13 του, και μετά από πρόφαση του δασκάλου μπουζουκιού κ. Κώστα Κουτσικό, έκλεισε την πρώτη του δουλειά στο καμπαρέ «La citè» όπου και παρέμεινε για τα επόμενα 4 χρόνια. Παράλληλα με το μπουζούκι, ανακάλυψε την κλίση και την αγάπη του και ως προς το λαϊκό τραγούδι.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας,Γιάννης Πουλαράκης,Μουσικός Μπουζουξής,Τραγουδιστής

Για τα επόμενα χρόνια, συνέχισε συνεργασίες με πολλά γνωστά καμπαρέ και ταβέρνες εντός της περιοχής του Βόλου, όπως, «Αλεξαντερ», «Χαβαϊ», «Μούσες», «Παραδοσιακό» και αλλά, στα οποία περιστασιακά τραγουδούσε. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του ως μπουζουξης-τραγουδιστής πια, στο «Σταθμό», τότε μπουζούκια του Βόλου. Έπειτα εργάσθηκε σε μεγάλα μαγαζιά όπως, «Στενάκι», «Γραμμές», «Οντάς», «Μορφές», «Θάλασσα», «See you», «Premiera», «Ελλάδος εικόνες», «Πασάγιο» στη Λάρισα, «Πανσέληνος» στη Σκόπελο και σε πολλά αλλά εντός και εκτός Θεσσαλίας, όπως και σε πανηγύρια, γάμους και βαπτίσεις.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας,Γιάννης Πουλαράκης,Μουσικός Μπουζουξής,Τραγουδιστής

Οι συνεργασίες

Στην πολύχρονη του πορεία συνεργάσθηκε με πολλά ονόματα όπως, Μαριάνθη Κεφάλα, Ρια Κούρτη, Κατερίνα Στανίση, Χρήστο Αντωνιαδη, Μιχάλη Βιολάρη, Γιάννη Τάσσιο, Γιώργο Δασκουλίδη, Ελένη Καρουσάκη , Σπύρο Σπυράκο, Κώστα Δόξα, Μαντώ, Αλέκο Ζαζόπουλο, Στέλλα Κονιτοπούλου, Βασίλη Μπατή, Νίκο Ρωμανό, Μάκη Δημάκη, Μαριάννα Παπαμακαρίου, Χρύσπα, Σάσα Μπάστα, Ηλία Βρεττό, Σαμπρίνα, Θέλξη και πολλούς ακόμα.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας,Γιάννης Πουλαράκης,Μουσικός Μπουζουξής,Τραγουδιστής

Σήμερα συνεχίζει ακόμη την μουσική του πορεία έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του που τον στηρίζει θερμά σε ότι και αν κάνει και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη του και μούσα του, την δέκα μηνών κορούλα του.


Comments are closed.