Νέος Κ.Ο.Κ: Τέλος τα παιδιά σε μηχανάκι κάτω των 16 ετών

Τα παιδιά θα μπορούν να ανεβαίνουν σε μοτοσικλέτα από την ηλικία των δεκαέξι ετών και έπειτα. Αυτό θα έχει να κάνει τόσο για την ιδιότητα του οδηγού, όσο και για εκείνη του συνεπιβάτη. Από εκεί και πέρα, τα παιδιά που έχουν ηλικία δώδεκα ετών ή μικρότερη, θα πρέπει να κάθονται σε ειδικό κάθισμα στα αυτοκίνητα που επιβιβάζονται.

Αυτά είναι μερικά χρήσιμα σημεία του ΚΟΚ. Οφείλουν να τα γνωρίζουν οι γονείς-οδηγοί κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους μετακινήσεων. Ειδικά, τώρα που έχουν αυξηθεί οι δραστηριότητες των παιδιών τους. Φυσικά, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών τους. Ωστόσο, οι γονείς μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι δάσκαλοι κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά τους. Αυτό αναφέρει εδώ και χρόνια το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Εκείνο επισημαίνει ότι τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 8 ετών, όταν διασχίζουν το δρόμο θα πρέπει να συνοδεύονται πάντα από κάποιον ενήλικο.

Νέος Κ.Ο.Κ: Τέλος τα παιδιά σε μηχανάκι κάτω των 16 ετών

Τονίζει και συμβουλεύει γονείς και μαθητές να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα. Επιπλέον, να φορούν αθλητικά παπούτσια με αντανακλαστικά στοιχεία για να γίνονται ευκολότερα αντιληπτά κατά τις μετακινήσεις τους. Καλό είναι επίσης να σχεδιάζεται από το σπίτι η πιο ασφαλής διαδρομή με την λιγότερη κίνηση και επικινδυνότητα. Τα παιδιά δεν πρέπει να διασχίζουν το δρόμο ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ο λόγος είναι ότι οι οδηγοί δεν μπορούν να τα διακρίνουν. Από εκεί και πέρα, η επιβίβαση και η αποβίβαση του παιδιού από το όχημα θα πρέπει να γίνεται πάντα από την πλευρά του πεζοδρομίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο enimerotiko.gr


Comments are closed.