Πρόσωπα της Μαγνησίας. Παρασκευή Κατεργάρη,Δικηγόρος

Η Παρασκευή Κατεργάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Αποφοίτησε με άριστα από 2ο Ενιαίο Λύκειο Βόλου και εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 2008. Εργάστηκε για το Εθνικό Κτηματολόγιο κατά την κτηματογράφηση του Δήμου Παλαιού Ψυχικού Ν. Αττικής. Από το 2011 ασκεί μάχιμη δικηγορία, ούσα Δικηγόρος Βόλου, και αναλαμβάνει υποθέσεις κυρίως αστικής και διοικητικής φύσεως. Ομιλεί άπταιστα την αγγλική και την ιταλική γλώσσα. 

Το 2019 έκανε πραγματικότητα την επιθυμία της να ασχοληθεί με τη δεύτερη αγάπη της, τις ανθρωπιστικές επιστήμες, και πέτυχε την εισαγωγή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με κατατακτήριες εξετάσεις.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, ενός αγοριού έξι ετών και ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών. Δίνει καθημερινά μία μάχη για ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του ρόλου της ως εργαζόμενης μητέρας, ενός ρόλου που όμως που της προσφέρει μία αίσθηση πληρότητας και ευτυχίας.

Στο ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την κηπουρική και τη μαγειρική, που αγαπά ιδιαίτερα. Λατρεύει τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο και απολαμβάνει τις εκδρομές και τα ταξίδια με την οικογένειά της και τους φίλους της. Αγαπά τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την καλαθοσφαίριση με την οποία ασχολούνταν επί σειρά ετών, αποτελώντας μέλος της ομάδας του Α.Ε.Σ. Ανάληψη Βόλου.

Κατά το παρελθόν είχε ασχοληθεί με τα κοινά, θέτοντας υποψηφιότητα για το Τοπικό Συμβούλιο του Κατηχωρίου, τόπο καταγωγής του πατέρα της, κάτι με το οποίο θα επιθυμούσε να ασχοληθεί και στο μέλλον εφόσον της το επιτρέψει το βεβαρυμμένο πρόγραμμά της.


Comments are closed.