Ζωή Ζενιώδη η πρώτη Ελληνίδα μαέστρος

Είναι η πρώτη Ελληνίδα μαέστρος στα 10 χρόνια λειτουργίας της Ελληνοτουρκικής Ορχήστρας Νέων. Και μάλιστα, η πρώτη γυναίκα με διδακτορικό στη διεύθυνση ορχήστρας στην Ελλάδα που επιλέχθηκε ανάμεσα σε 156 υποψήφιες από την Οπερα του Ντάλας ως μέλος του Institute of Women Conductors, το 2016. Πρόκειται για τη Ζωή Ζενιώδη.

Ζωή Ζενιώδη

Η Ζωή Ζενιώδη σπούδασε στην Αγγλία και Αυστρία ως πιανίστα. Επόμενος σταθμός της ήταν η Αμερική για το διδακτορικό της στο πιάνο και κάπως έτσι οδηγήθηκε στη διεύθυνση ορχήστρας.

Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και έχει διευθύνει τις Brno Philharmonic, Tatarstan National Symphony Orchestra, Pan-European Philharmonia, Palm Beach Symphony, New Florida Philharmonic Orchestra, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Εθνική Ορχήστρα Νέων Ισπανίας, καθώς και τα ARTéfacts Ensemble και Ensemble 21.

Ζωή Ζενιώδη

Στο παρελθόν διετέλεσε Αρχιμουσικός της MOYSA-Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (2015), Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Μαέστρος της Alhambra Orchestra (2012-2015), Μαέστρος της Florida Grand Opera (2012-2015) και Συνεργάτης Μαέστρος της Frost Symphony Orchestra (2007-2011). Παράλληλα έχει διευθύνει την Cleveland Orchestra και την Stockholm Sinfonietta, ως ενεργό μέλος σημαντικών σεμιναρίων.

Ζωή Ζενιώδη

Έχει ηχογραφήσει τρία CD για την ‘Albany Records’, τα: Translucence του Thomas Sleeper με την Brno Philharmonic και XENIA του Thomas Sleeper και An American Dream του Frank Ticheli με τη Frost Symphony Orchestra.

Ως πιανίστα έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ρωσία, Βενεζουέλα και Μαυρίκιο.
Πηγή πληροφοριών www.tch.gr


Comments are closed.