Διάνα Βουτυράκου : Η 23χρονη Ελληνίδα που βγήκε πρώτη στη Ρομποτική

Η Διάνα Βουτυράκου είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών του Πολυτεχνείου με εξειδίκευση στη Ρομποτική – Χειρουργική και μαζί με την ομάδα της μόλις κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Καινοτομίας και Τεχνολογίας στη Σαγκάη.

Η Διάνα διδάσκει εκπαιδευτική ρομποτική και προετοιμάζει υποψηφίους για αντίστοιχους ελληνικούς διαγωνισμούς και παγκόσμιες Ολυμπιάδες. Η ίδια και δύο από τους μαθητές του λυκείου όπου διδάσκει, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Ιάσωνας Σομόγλου κατασκεύασαν τη μακέτα μίας αυτόνομης κοινότητας που παράγει, εξοικονομεί, μετατρέπει και μοιράζεται ενέργεια.

Διάνα Βουτυράκου : Η 23χρονη Ελληνίδα που βγήκε πρώτη στη Ρομποτική

Αυτή δεν ήταν η πρώτη συμμετοχή της ταλαντούχας καθηγήτριας σε παρόμοιους διαγωνισμούς, αλλά ούτε η πρώτη της διάκριση. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη ρομποτική κι αργότερα έφτιαξε τη δική της ομάδα με έδρα το σπίτι της. Οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν με διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό στο Abu Dabi και στην Ολυμπιάδα της Κόστα Ρίκα.

Η τελειόφοιτη φοιτήτρια που στα 23 της έγινε δασκάλα ρομποτικής

Διάνα Βουτυράκου : Η 23χρονη Ελληνίδα που βγήκε πρώτη στη Ρομποτική

Εκτός από την εκπαίδευση και τις φοιτητικές της υποχρεώσεις η Διάνα ασχολείται ενεργά και με  ΜΚΟ Unique Minds, της οποίας είναι και συνιδρύτρια. Η ¨Unique Minds¨ ασχολείται με τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό κι έχει ως ρόλο να βοηθήσει του υποψήφιους σπουδαστές να δουν ποια σχολή τους ελκύει πραγματικά. Μέσα από μία βιωματική διαδικασία με σεμινάρια, ανοιχτούς διαλόγους και ημερίδες τους δίνεται η ευκαιρία να αποφασίσουν για το μέλλον τους ανεξάρτητα από τον περίγυρο, το φύλο ή οποιοδήποτε άλλο εξωτερικό παράγοντα.

Διάνα Βουτυράκου : Η 23χρονη Ελληνίδα που βγήκε πρώτη στη Ρομποτική

Πολύ σύντομα η Διάνα θα ταξιδέψει στη Γερμανία όπου θα εργαστεί σε ένα ερευνητικό κέντρο πάνω στη ρομποτική χειρουργική. Εμείς της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, καθώς και πολλές επιτυχίες και διακρίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

Πηγή άρθρου offmagazine.gr


Comments are closed.