Μιλήσαμε με τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Κωνσταντίνο Λάμπη (VolosDiet)

Στο πλαίσιο της στήριξης της ιστοσελίδας μας σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής μας κρίναμε σκόπιμο να συνομιλήσουμε με τον επιστήμονα διαιτολόγο -διατροφολόγο κ. Κωνσταντίνο Λάμπη. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν το νέο lockdown.

Πείτε μας δυο λόγια για το #VolosDiet (από ποτε δραστηριοποιείστε, ποιο το αντικείμενο κλπ)

Το #VolosDiet είναι ο τίτλος του διαιτολογικού μου γραφείου. Συνδυάζει την πόλη που γεννήθηκα και το επάγγελμα που αγαπώ και κάνω! Το γραφείο λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2005, οπότε και επέστρεψα από την Αθήνα, όπου εργαζόμουν στο τμήμα διατροφής του νοσοκομείου «‘Ελενα Βενιζέλου». Το αντικείμενο της εργασίας μου είναι η διατροφική «εκπαίδευση» του πελάτη με στόχο την βελτίωση της υγείας του.

Ποια τα πλεονεκτήματα κα ποια τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Στα πλεονεκτήματα θα έλεγα πως είναι μια νέα και σύγχρονη επιστήμη που συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας. Πρόκειται για ένα επάγγελμα πολύ δημιουργικό γιατί καθημερινά προσπαθείς να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες και να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής των ανθρώπων! Επίσης είναι ένα επάγγελμα που έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλές ενημερωτικές δράσεις για παράδειγμα σε σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, κτλ αλλάζοντας την καθημερινότητα του ανθρώπου.

Στα μειονεκτήματα θα έλεγα ότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιόλογος ελεγκτικός μηχανισμός, οπότε υπάρχουν επιτήδιοι που χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, πτυχίο και άδεια άσκησης επαγγέλματος λυμαίνονται στον χώρο, εκμεταλευόμενοι την θέληση του κόσμου για γρήγορη απώλεια βάρους. Γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να τους δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα υγείας….

Απασχολείτε προσωπικό;

Ναι βεβαίως! Είμαι περήφανος γιατί τα τελευταία 10 χρόνια έχουν κάνει την πρακτική τους άσκηση αρκετοί συνάδελφοι στο γραφείο. Επίσης βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση τα τελευταία δύο χρόνια να απασχολώ την συνάδελφο Ευδοκία Μαλλιαρού, η οποία ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στο τμήμα Ιατρικής στη Λάρισα. Συνεργαζόμαστε ως προς την ολοκλήρωση διάφορων διατροφικών προγραμμάτων για ομάδες και συλλόγους που συνεργαζόμαστε, αλλά και στα παθολογικά περιστατικά, για να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη διατροφολογική προσέγγιση, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

Αν θα επιλέγατε ένα λόγο για τον οποίο ξεχωρίζετε, ποιος θα ήταν αυτός;

Αν ξεχωρίζω δεν το γνωρίζω! Αυτό που ξέρω είναι πως απαιτείται ευγένεια, εργατικότητα, μεθοδικότητα, αισιοδοξία και προσέγγιση του ανθρώπου που έρχεται σε σένα ως συνεργάτη και όχι ως πελάτη, με την άσχημη έννοια του όρου. Επίσης, θεωρώ πως το πάθος μου για να πετύχει κάποιος τους στόχους του είναι κάτι που με χαρακτηρίζει. Πολλές φορές επιθυμώ  να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, περισσότερο και από τους ίδιους τους πελάτες μου και αυτό τους το μεταδίδω.

Ποια ήταν τα σημαντικότερα πράγματα που έπρεπε να προσέξετε αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιεί στα στο χώρο για να σας αγαπήσουν οι πελάτες σας;

Θεωρώ ότι η σχέση εμπιστοσύνης που χτίζουμε είναι το κλειδί της επιτυχίας! Όλα τα άλλα είναι απλά χαρακτηριστικά για την σωστή λειτουργία ενός σύγχρονου διαιτολογικού γραφείου! Η αλήθεια είναι πως στο #VolosDiet λειτουργούμε πελατοκεντρικά με την έννοια πως όταν κάποιος έρχεται στον χώρο μας, θέλουμε να αισθάνεται ότι προσέχουμε τις λεπτομέρειες για να είναι ικανοποιημένος και πως έχουμε κάνει τα πάντα για τον βοηθήσουμε! Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς!

Τέλος, η χρήση της τεχνολογίας και των social media συμβάλλει στη καλύτερη σχέση μεταξύ μας.

Η πανδημία έχει επηρεάσει τον κλάδο σας ; Αν ναι εκτιμάτε ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει αντανάκλαση στην ποιότητα που δίνεται στον πελάτη;

Σαφέστατα έχει επηρεάσει και τον κλάδο μας! Για ενάμιση μήνα τα γραφεία μας παρέμειναν κλειστά! Ευτυχώς χάρη στην τεχνολογία μπορέσαμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε όσους ήθελαν, αλλά επειδή βιώσαμε κάτι πρωτόγνωρο όλοι μας αυτό έγινε μόλις για το 20% του συνόλου! Στην ποιότητα των υπηρεσιών μας δεν υπάρχει υποβάθμιση. Αντιθέτως υπάρχει βελτίωση των υπηρεσιών γιατί πλέον έχουμε την τεχνογνωσία για να συνεχίσουμε το έργο μας από το διαδίκτυο σε περίπτωση που έχουμε ένα νέο lockdown. Θεωρώ δεδομένη την αίσθηση της ασφάλειας που πρέπει να έχει ο κόσμος όσον αφορά στην καθαριότητα και στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας που θεσπίστηκε από το κράτος για τα γραφεία μας! Γενικότερα είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και έχω πίστη στην επιστήμη και πιστεύω πως θα τελειώσει σύντομα όλη αυτή η κατάσταση που ζούμε. Η λέξη κλειδί για όλα αυτά που ζούμε είτε ως άνθρωποι είτε ως επαγγελματίες είναι η προσαρμογή!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ωραίες σας ερωτήσεις!

Δώστε μας κάποια στοιχεία επικοινωνίας για να σας βρουνε οι πελάτες σας .

Κωνσταντίνος Λάμπης
Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
MSc Διασφάλιση Ποιότητας Διατροφής και Περιβάλλοντος
Τμήματος Βιοχημείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Δημητριάδος 229, Βόλος
Τηλ. 2421033055 & 6972080812
#VolosDiet
#IlovemyJob


Comments are closed.