Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Μιχάλης Νικολάου-Μουσικός,συνθέτης

Ο Μιχάλης Νικολάου γεννήθηκε το 1994 στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου μεγάλωσε και κατοικεί ακόμη. Από μικρή ηλικία είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική. Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν αγόρασε την πρώτη του κιθάρα και ένα βιβλίο με τα πρώτα βήματα εκμάθησης του οργάνου. Από τότε μέχρι και σήμερα παραμένει αυτοδίδακτος.

Το 2013 έπαιξε για πρώτη φορά μουσική σε καταστήματα του Βόλου. Με την κιθάρα και τη φωνή του ακολούθησε το λαϊκό και το ρεμπέτικο ρεπερτόριο για περίπου δύο χρόνια. Μετά από μια μεγάλη παύση, η οποία έληξε το 2017, άρχισε ξανά να εμφανίζεται σε καταστήματα, ακολουθώντας πλέον το έντεχνο και ροκ ρεπερτόριο, που όπως μας είπε είναι αυτό που του αρέσει και του αρμόζει περισσότερο.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Μιχάλης Νικολάου-Μουσικός
Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Μιχάλης Νικολάου-Μουσικός

Κατόπιν, δημιούργησε το δικό του συγκρότημα με όνομα ‘’Κινούμενα Σχέδια’’ και συνέθεσε τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών του. Τα ‘’Κινούμενα Σχέδια’’ μοιράστηκαν την ίδια σκηνή με τον Λεωνίδα Μπαλάφα στο Café Santan και αργότερα με τους «Χατζηφραγγέτα» στο Lab Art.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Μιχάλης Νικολάου-Μουσικός
Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Μιχάλης Νικολάου-Μουσικός

Σήμερα ο Μιχάλης ετοιμάζει το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τραγούδια τα οποία έχει ο ίδιος συνθέσει (μουσική/ στίχοι) καθώς και με σημαντικές συνεργασίες, όπως αυτή του Φώτη Τάμπα στην ενορχήστρωση των τραγουδιών του. Σημαντική και συγκινητική, κατά το Μιχάλη, είναι επίσης η συμβολή της φιλολόγου Ευαγγελίας Αγγελούση στο άλμπουμ, ‘’δωρίζοντας’’ ένα ποίημά  της κα επιτρέποντάς του να το μελοποιήσει.

Επιπρόσθετα, ο Μιχάλης διατηρεί κανάλι στο YouTube (μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ), όπου παρουσιάζει τις δουλειές του και συνεχίζει να πραγματοποιεί live εμφανίσεις σε καταστήματα της πόλης.


Comments are closed.