Καλλιτέχνες της Μαγνησίας.Χρήστος Ντίνας Μπουζουκίστας-Συνθέτης-Τραγουδιστής

Ο Χρήστος Ντίνας γεννήθηκε το 1980 στην πόλη των Γρεβενών όπου και μεγάλωσε. Στην ηλικία των 12 ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική μαθαίνοντας κιθάρα, ούτι, τζουρά, μπαγλαμά, όμως το μπουζούκι ήταν το μουσικό όργανο που αγάπησε περισσότερο και το οποίο υπηρετεί πιστά μέχρι και σήμερα.

Η πρώτη του επαφή με το λαϊκό πάλκο ήρθε στην ηλικία των 15 ετών δίπλα στον πρώτο του δάσκαλο Σταύρο Μήτσιαλο ο οποίος του έμαθε να προσεγγίζει με σεβασμό και αγάπη την λαϊκή μουσική παράδοση.

Χρήστος Ντίνας Μπουζουκίστας-Συνθέτης-Τραγουδιστής

Η γρήγορη εξέλιξή του μοιραία τον οδήγησαν να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη το 2001 διευρύνοντας τους μουσικούς του ορίζοντες και εργάστηκε σε γνωστά ρεμπετάδικα της πόλης, συνεχίζοντας τα μαθήματα μπουζουκιού με τον δεξιοτέχνη Βαγγέλη Λιόλιο. Η έφεσή του στον αυτοσχεδιασμό και και την τεκμηριωμένη εκτέλεση των τραγουδιών ήταν ο λόγος που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στα στούντιο ηχογραφήσεων με αρκετές συμμετοχές σε παλαιά και νέα τραγούδια.

Χρήστος Ντίνας Μπουζουκίστας-Συνθέτης-Τραγουδιστής

Η Αθήνα και οι συνεργασίες

 Το 2004 θα μεταβεί στην Αθήνα όπου τα επόμενα 9 χρόνια θα εργαστεί σε διάφορα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και θα συνεργαστεί σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με τους: Νάσια Κονιτοπούλου , Μαρία Νομικού, Παναγιώτη Λάλεζα, Ηλία Κλωναρίδη, Βασίλη Αγραφιώτη, Λευτέρη Ζέρβα, Μπάμπη Βελισσάριο, Λευτέρη Μαυρομάτη (έμελον), και πολλούς άλλους καταξιωμένους μουσικούς και ερμηνευτές. Παράλληλα φοίτησε στην σχολή μπουζουκιού του Θέμη Παπαβασιλείου όπου ήρθε σε επαφή με πολλούς δεξιοτέχνες του οργάνου.

Χρήστος Ντίνας Μπουζουκίστας-Συνθέτης-Τραγουδιστής

Το μεγαλύτερό του στήριγμα σε κάθε του προσπάθεια ήταν και είναι η σύζυγός του Ευγενία η οποία του χάρισε τρία παιδιά με τα οποία ζει στον Βόλο τα τελευταία 7 χρόνια. Συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα της υπέροχης αυτής πόλης, η οποία τον ενέπνευσε να ηχογραφήσει κάποια δικά του τραγούδια σε στίχους και μουσική τα οποία μπορεί κανείς να ακούσει στο κανάλι του στο You tube, καθώς βρίσκεται στην διαδικασία ολοκλήρωσης της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς.

 Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο του χάνεται στα μονοπάτια του μυθικού  βουνού των Κενταύρων με την εντούρο μοτοσυκλέτα του αφήνοντας πίσω τον αστικό ιστό της πόλης!


Comments are closed.