Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Γιώργος Πάγκαλος,Μουσικός-Τραγουδιστής-Τραγουδοποιός

Με καταγωγές από Κρήτη (πατέρας) και Μικρά Ασία (μητέρα) , γεννήθηκε στο Βόλο και μεγάλωσε στη Νέα Αγχίαλο.

 Η σχέση του με τη μουσική ξεκίνησε από την ηλικία των τεσσάρων ετών σε μουσικές σχολές και ωδεία. Ωστόσο , σταθμός της μουσικής του εξέλιξης και κατεύθυνσης , στάθηκε σε ηλικία δεκατριών ετών η λύρα που του αγόρασε ο πατέρας του.

 Είναι απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς . Στα χρόνια των σπουδών του ασχολήθηκε πλέον πολύ εντατικά με την εκμάθηση λύρας, λαούτου, κιθάρας, τζουρά, μαντολίνου, μπαγλαμά, παραδοσιακών κρουστών και αρκετών άλλων εγχόρδων μουσικών οργάνων, ξεκινώντας τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα κυρίως πάνω στην κρητική αλλά και γενικότερα την παραδοσιακή μουσική.

Γιώργος Πάγκαλος,Μουσικός-Τραγουδιστής-Τραγουδοποιός

 Τελειώνοντας τις φοιτητικές και στρατιωτικές του υποχρεώσεις , άρχισε να διδάσκει κρητική λύρα, λαούτο και ταμπουρά στο Μουσικό Σχολείο Βόλου από το 2001 ως και σήμερα με κάποια κενά. Έχει εργασθεί επίσης και ως γυμναστής την περίοδο 2001-2005 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως ωρομίσθιος, σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού και σε κάποια από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια του Βόλου. Πλέον ασχολείται μόνο με το Καράτε ως αθλητής του Α.Σ. Kyokushinkai Karate του αρχηγού της Ελλάδας Ιωάννη Στεφάνου.

Γιώργος Πάγκαλος,Μουσικός-Τραγουδιστής-Τραγουδοποιός

Ταυτόχρονα συμμετείχε ως λαουτιέρης και τραγουδιστής σε πολλές κρητικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό Αμερική, Κύπρο, Βουλγαρία, Σερβία  κλπ .

 Σε έντεχνο-ροκ και κρητικό ρεπερτόριο δραστηριοποιήθηκε αρκετά χρόνια σε πολλά μπαρ-καφέ του Βόλου , της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων.

Γιώργος Πάγκαλος,Μουσικός-Τραγουδιστής-Τραγουδοποιός

 Από το 2005 περίπου και έπειτα, διατηρώντας τις κρητικές και λοιπές μουσικές του εμπειρίες και γνώσεις, προχώρησε και στο λαϊκό ρεπερτόριο. Εργάστηκε και εργάζεται ως μουσικός και τραγουδιστής σε πολλά νυχτερινά κέντρα του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Αθήνας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Σκιάθου, της Αλοννήσου και πολλών άλλων, αλλά και μουσικές εκδηλώσεις παντός τύπου σε όλη την Ελλάδα.

Γιώργος Πάγκαλος,Μουσικός-Τραγουδιστής-Τραγουδοποιός

Έχει αρκετές συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών. Τραγούδια του υπάρχουν ήδη στο Youtube από το 2013 στο προσωπικό του κανάλι(μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ) αλλά και στο κανάλι της συζύγου του Αϊντας Κιόρι (μπορείτε να το βρείτε πατώντας εδώ) με την οποία μοιράζεται εδώ και 15 χρόνια το μουσικό πάλκο αλλά και 2 υπέροχα παιδιά.

Γιώργος Πάγκαλος,Μουσικός-Τραγουδιστής-Τραγουδοποιός

 Η πρώτη του επίσημη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Χίλια Μυστικά» που έγινε πριν λίγες μέρες, μπήκε αμέσως στις καρδιές πολλών ανθρώπων σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει ήδη πολύ μεγάλη απήχηση μιας και σε μόλις ένα μήνα κυκλοφορίας πλησιάζει τις 200 χιλιάδες προβολές!


Comments are closed.