Άνθρωποι δικοί μας, Κατερίνα Κασιμάτη, Μουσικός

Γεννήθηκε στη Χίο το 1984. Αργότερα η οικογένεια της μετακόμισε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 5 ετών. Τελείωσε το σχολείο στην Αθήνα το 2002, πήρε το δίπλωμα του πιάνου στο τέλος της ίδιας χρονιάς και δύο χρόνια αργότερα το Πτυχίο Αρμονίας από το Εθνικό Ωδείο, συνεχίζοντας να φοιτεί στη σχολή Αντίστιξης.

Μετά την αποφοίτηση της από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην επεξεργασία σήματος, εισήχθει για δεύτερη φορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ με διάκριση στη σειρά εισαγωγής.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων έλαβε μέρος και διακρίθηκε σε τρεις πανελλήνιους πιανιστικούς διαγωνισμούς. Όσο ήταν φοιτήτρια, συμμετείχε σε μουσικά σχήματα με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2008) και στην αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός (2009) και παράλληλα άρχισε να ασχολείται με τη σύνθεση.

Νιώθοντας από μικρή την επίδραση της μουσικής πάνω της, επέλεξε να την ακολουθήσει και επαγγελματικά. Εργάστηκε ως δασκάλα πιάνου και θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο Καλλιθέας και σε άλλους καλλιτεχνικούς χώρους. Από το 2009 διατηρεί τη δική της επιχείρηση στον τομέα της διαφήμισης ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει στην πολιτιστική εταιρεία «Ομήγυρις» που δραστηριοποιείται στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκδοσης.

Συνεργάστηκε με το ΚΕΠΕ Αριστοτέλειο κατά τα έτη 2018-20, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια συμμετέχει στο μουσικό σχήμα “Ηχόμελον” με τους Θανάση Κατεργάρη, Μιλτιάδη Μίλτο και Νίκο Παρθένη, έχοντας πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις στην Μαγνησία.

«Κινούμαστε στο χώρο του «έντεχνου τραγουδιού», όπου εκφραζόμαστε μέσω της μουσικής δημιουργίας αλλά και της ερμηνείας τραγουδιών δικών μας ή άλλων συνθετών», μας λέει χαρακτηριστικά.

Το 2020 εκδώσανε το πρώτο τους cd με δική τους πρωτότυπη μουσική, υπό τον τίτλο “Θέλω να ονειρεύομαι”, συνεργαζόμενοι με αξιόλογους στιχουργούς όπως τους: Ελένη Παπαδημητρίου, Μένια Συρούκη, Αστέρη Σχοινά, Στέφανο Τακτικό, Αργύρη Χατζηνάκη και τον εκλιπόντα Θεοδόση Τζιαφέτα.

Έχει επίσης εκδώσει δύο έμμετρα μουσικά παραμύθια, σε στίχους δικούς της και μουσική των Νίκου & Χαράλαμπου Χωμενίδη και Θανάση Κατεργάρη αντίστοιχα. Πρόσφατα έχει επικεντρώσει την μουσική της δραστηριότητα στην παροχή υπηρεσιών σύνθεσης μουσικής ταυτότητας για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Από το 2014 είναι μόνιμη κάτοικος Κατηχωρίου με τον σύζυγό της, Δημοσθένη Βατίδη, και τα τέσσερα παιδιά τους, εκπληρώνοντας έτσι το εφηβικό της όνειρο να ζήσει με την οικογένεια της στο υπέροχο βουνό του Πηλίου.


Comments are closed.