Χρυσό βραβείο στο extra παρθένο ελαιόλαδο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το “Rector” είναι η ονομασία από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από έναν αιωνόβιο ελαιώνα στις πλαγιές του Μαναστηρίου της Πάου στο Νότιο Πήλιο και καλλιεργείται και συσκευάζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και συμμετείχαν 1500 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη,κατάφερε να αποσπάσει το χρυσό βραβείο.

Χρυσό βραβείο στο extra παρθένο ελαιόλαδο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο έλεγχος έγινε και αφορούσε την ποιότητα του ελαιολάδου και καθώς φαίνεται το ελαιόλαδο “Rector” κατάφερε να περάσει ελαιόλαδα από περιοχές που έχουν ισχυρή παράδοση στο λάδι όπως είναι η Κρήτη αλλά και η Ιταλία και η Ισπανία.

Χρυσό βραβείο στο extra παρθένο ελαιόλαδο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Επίσης το συγκεκριμένο ελαιόλαδο κατάφερε να πάρει και το χάλκινο μετάλλιο στον ελληνικό διαγωνισμό  Olympia Health Nutrition Awardo” και αφορούσε στο ποσοστό  πολυφαινολων που περιέχει το λάδι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Comments are closed.