Πρόσωπα της Μαγνησίας. Μαρίζα Χατζησταματίου,ψυχολόγος

Η Μαρίζα Χατζησταματίου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βόλο.Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2004 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στην Εργασιακή και Οργανωσιακή Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Σάρεϊ της Αγγλίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2010 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εκπονώντας διδακτορική διατριβή (PhD) στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής.

Από το 2005 ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου στο Βόλο.

Έχει δημοσιεύσει ένα μεγάλο αριθμό εργασιών σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές κι έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε συνέδρια ψυχολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα, συνεργάζεται για τη συγγραφή επιστημονικών άρθρων με τοπικές εφημερίδες και περιοδικά.

Διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων ψυχολογίας και πιστοποιημένη συντονίστρια Σχολών Γονέων με τις αρχές του συστήματος της Μαρίας Χουρδάκη. Έχει εκπαιδευτεί κι έχει αποκτήσει πιστοποίηση επάρκειας στη χρήση Ψυχομετρικών Τεστ με βάση τη Θεωρία της Προσωπικότητας από τη ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Level A, Level B, Level B plus).

Έχει εργαστεί εθελοντικά στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου παρέχοντας ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στα παιδιά, παρακολουθώντας τη νοητική και συναισθηματική εξέλιξή τους διατηρώντας πάντοτε στενή συνεργασία με την οικογένειά τους. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει εθελοντικά στη διεξαγωγή Σεμιναρίου Οικογενειακής Συμβουλευτικής που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Oργανισμό Eκπαίδευσης Kέντρου Παιδιού Δήμου Βόλου.

Εργάστηκε στη συγγραφή του εγχειριδίου χρήσης του ΤΕΣΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Συμμετείχε ως ερευνήτρια στο ερευνητικό πρόγραμμα «Ψυχομετρική-Διαφορική Αξιολόγηση Παιδιών και Εφήβων με Μαθησιακές Δυσκολίες», που υλοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδικότερη απασχόληση τη χορήγηση και βαθμολόγηση ψυχομετρικών κριτηρίων σε παιδιά ηλικίας από 3-18 ετών.

Εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Πιλοτικό πρόγραμμα RES INTEGRA του Leonardo Da Vinci στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου παρέχοντας Συμβουλευτική, Επαγγελματικό Προσανατολισμό, και ψυχολογική υποστήριξη στους καταρτιζόμενους. Εργάστηκε ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στην εταιρεία Computer Academy στο Βόλο. 

Είναι μέλος της Ελληνικής, Βρετανικής και Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου κατά τα έτη 2005-2010.

Είναι παντρεμένη με τον Νευρολόγο Νικόλαο Παπαγεωργίου και είναι μητέρα δύο παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο.


Comments are closed.