Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Νικόλας Γκαλιούρης, τραγουδοποιός

Ο Νικόλας Γκαλιούρης ( Nickolas G. ) γεννήθηκε το 1977, και είναι τραγουδοποιός από το Βόλο, με πάνω από 30 χρόνια ενασχόλησης με τη μουσική.

Με μια κλασική κιθάρα στα 10 του, ξεκίνησε μαθήματα στο σπίτι, αλλά η κλασική παιδεία δεν τον κέρδιζε όσο η εκμάθηση τραγουδιών και η αυτοεκπαίδευση στη μουσική. Αποδέσμευσε τον δάσκαλο και στα 13 άρχισε να γράφει κάποια τραγούδια. Στα 17 το πράμα “σοβάρεψε”, οπότε οι πρώτες μπάντες και οι πρώτες ηχογραφήσεις και εμφανίσεις δεν άργησαν.

Κάπου στο 2002 και περισσότερο μετά το στρατιωτικό, συνέχισαν πιο εντατικά οι ζωντανές εμφανίσεις, πότε μόνος και πότε με σχήματα, σε διαφορετικές εκφράσεις και διάφορους χώρους της Ελλάδας. Με τη μουσική τεχνολογία “γνωρίζεται” το 2007 κι από τότε ηχογραφεί σε διάφορα είδη, άλλοτε μόνος, παίζοντας όσο περισσότερα όργανα μπορεί και άλλοτε με παρέα. Οι προσωπικές του δουλειές κινούνται όλες στο πολύ διαδεδομένο μοτίβο “φτιάξ’το-μόνος σου” (D.I.Y.) και διανέμονται στο διαδίκτυο χωρίς αντίτιμο.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Νικόλας Γκαλιούσης, τραγουδοποιός

 Τα τελευταία πέντε χρόνια “ταξιδεύει” ως άνθρωπος-ορχήστρα,  με τα μπλουζ, έχοντας στην τσέπη του αρκετές συνεργασίες και ηχογραφήσεις με μπάντες και μεμονομένους καλλιτέχνες εντός και εκτός χώρας,  εμφανίσεις σε φεστιβάλ (Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής,  Los Almiros Rock Festival, κ.α.) και όχι μόνο.

Εμφανίζεται ως one-man-band, παίζοντας δικά του τραγούδια αλλά και διασκευές, ενώ στα σόου του, πέρα από ηλεκτρικές ή ακουστικές κιθάρες, κρουστά με τα πόδια, καζού και φυσαρμόνικα, παρουσιάζει και παίζει με αυτοσχέδια όργανα που ο ίδιος κατασκευάζει, όπως μονόχορδα, δίχορδα, αλλά και τρίχορδα.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Νικόλας Γκαλιούσης, τραγουδοποιός
Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Νικόλας Γκαλιούσης, τραγουδοποιός

Δείτε περισσότερα για τον Nickolas G., βρείτε και  “κατεβάστε” δωρεάν τα άλμπουμ του  στην παρακάτω ιστοσελίδα.

nickolasg.wixsite.com/nickolasg

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ:

Nickolas G. – “Cold Turkey” (2020)

Nickolas G. – “I don’t like you” (2019)

Nickolas G. – …and friends  “Sacred Bums”(2017)

Nickolas G. – “Cross-Eyed” (2015)

Green Man – Die having fun [demo] (2018)

The Art of Joy Project – The Clown (2010)

The Art of Joy Project – Music for a Low-Budget, B-Movie (2007)


Comments are closed.