«Το τραγούδι της ημέρας»- Νίκος Σαπουντζάκης «Στα μισά του φεγγαριού»

Ένα από τα τραγούδια του Κρητικού Νίκου Σαπουντζάκη θα σας παρουσιάσουμε σήμερα στη στήλη «Το τραγούδι της ημέρας» Πρόκειται για το  τραγούδι με τίτλο «Στα μισά του φεγγαριού» σε στίχους και μουσική του ίδιου. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο ”Στον παραδεισο μια βολτα” Στο συγκεκριμένο video clip συμμετέχει ο Κώστας Βουτσάς,ο  Μιχάλης Ιατρόπουλος και η Νελη Αλκαδη. Ο Νίκος Σαπουντζάκης έχει παίξει στην πόλη του Βόλου κατά καιρούς σε μουσικές σκηνές.

Καλή ακρόαση

Λίγα λόγια για τον Νίκο Σαπουντζάκη

Ο Νίκος Σαπουντζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε κοινωνικός λειτουργός στο Ηράκλειο και η πρώτη του επαφή με τη μουσική, έγινε στο δεύτερο έτος των σπουδών του.Τότε έπιασε κιθάρα για πρώτη φορά στη ζωή του, μαθαίνοντας συγχορδίες έγραφε και τα πρώτα του κομμάτια.Παράλληλα με τις σπουδές του εμφανιζόταν σε διάφορες μουσικές σκηνές της Ελλάδας. Το 2011 έκανε την πρώτη του φιλική συμμετοχή σε άλμπουμ όπου απαρτίζεται από τον Παντελή Θαλασσινό, τον Ψαραντώνη και άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες στο δίσκο, ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΞΙΔΙ, με το τραγούδι του ΠΡΩΤΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΤO 2012 κυκλοφορεί το digital sinlge, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ, (στίχοι – μουσική- παραγωγή Σταύρος Ζαχαρίας). Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τους Μπλε, τον Βασίλη Καζούλη αλλά και άλλους καλλιτέχνες.

Το 2013 κυκλοφορεί ο δίσκος του Νότη Σφακιανάκη με τίτλο, 16 αυτοτελείς ιστορίες, όπου υπάρχει το κομμάτι, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ, σε στίχους και μουσική του Νίκου Σαπουντζάκη, (Ο δίσκος έγινε 6 φορές πλατινένιος).

Το 2013 επίσης παρουσιάζει το τραγούδι, ΝΑ ΑΔΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, το οποίο ερμήνευσε μαζί με τον Αργύρη Λούλατζη.

Στην καραντίνα την περίοδο του Μαρτίου ο Κρητικός μουσικός Νίκος Σαπουντζάκης επέλεξε αρχικά εθελοντικά να γίνει κοινωνικός λειτουργός σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην Αθήνα και με την κιθάρα και το τραγούδι του  να κρατάει συντροφιά στους ηλικιωμένους και να «ταξιδεύει» τους ανθρώπους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

 Ακούστε εδώ και το πιο πρόσφατο τραγούδι του με τίτλο «Μια Ζω, Δυο Πεθαίνω»


Comments are closed.