Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ηλίας Οικονόμου,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής,προπονητής ποδοσφαίρου.

Ο Ηλίας οικονόμου γεννήθηκε στο Βόλο το έτος 1964. Απόφοιτος του 2ου Λυκείου Βόλου. Αποφοίτησε το έτος 1986 από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πτυχίου “ΑΡΙΣΤΑ” λαμβάνοντας και υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) λόγω υψηλών επιδόσεων κατά την διάρκεια της φοίτησής του. Έλαβε ταυτόχρονα την κύρια εξειδίκευση του Προπονητή Ποδοσφαίρου καθώς καθώς και ειδικότητα επιλογής της Χιονοδρομίας.  Από φοιτητής εργάστηκε στα προγράμματα  του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού “Αθλητισμός και Παιδί” και “Παιδί και θάλασσα”.

Υπήρξε Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης (Ε.Ε.Π.) στο εργαστήριο Αθλητιατρικής του Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως Καθηγητής Φ. Αγωγής στην Σχολή Ικάρων από το έτος 1990 έως και 1994. Έχει συνδράμει στην ολοκλήρωση αλλά και παρουσίαση ερευνητικής εργασίας του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Φ. Αγωγής και Αθλητισμού στην Κομοτηνή το 1994 με θέμα “ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΔΙΜΗΝΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΚΕΝΤΡΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ”.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ηλίας Οικονόμου,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής,προπονητής ποδοσφαίρου.

Διορίστηκε ως μόνιμος εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το 1994 και παραμένει ενεργός έως και σήμερα. Παράλληλα εξασκεί και το επάγγελμα του Προπονητή Ποδοσφαίρου και μάλιστα υπήρξε Ομοσπονδιακός Προπονητής των ομάδων Παίδων και Νέων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας (Ε.Π.Σ.Θ.) από το 1996 έως και το 1999. Αντιλαμβανόμενος την τεράστια σημασία της μεταλαμπάδευσης και της καλλιέργειας της σωστής νοοτροπίας στον νεανικό πληθυσμό της χώρας μας εργάστηκε ως προπονητής σε ομάδες Ερασιτεχνικών κατηγοριών (με νεαρούς παίκτες) αλλά και σε Ακαδημίες του Νομού Μαγνησίας ( Α.ΠΟ.Β., Καλών Νερών, ΕΡΜΗΣ, Νίκης Βόλου, Παγασητικός Μαγνησιακού). 

-Μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλίας (Σ.Π.Π.Θ.) για τρείς συνεχείς τριετίες ενώ υπήρξε Γενικός Γραμματέας την τελευταία τριετία.

-Μέλος της Ειδικής επιτροπής πιστοποίησης και Ελέγχου Ιδιωτικών Γυμναστηρίων και Ιδιωτικών Σχολών Εκμάθησης Αθλημάτων Νομού Μαγνησίας(2007 έως και 2008 και το έτος 2014).

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ηλίας Οικονόμου,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής,προπονητής ποδοσφαίρου.

-Μέλος της εξαιρετικής ομάδας (με πλούσια Επιστημονική δράση αλλά και τοποθετήσεις σε θέματα της Φ. Αγωγής) του Δ.Σ. της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας (Ε.Π.Φ.Α) από το έτος 2014 έως και σήμερα (Αντιπρόεδρος).

-Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής  (Π.Ε.Π.Φ.Α) από το έτος 2017 έως και 2019 με την ιδιότητα του Περιφερειακού Συντονιστή Κεντρικής Ελλάδας.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ηλίας Οικονόμου,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής,προπονητής ποδοσφαίρου.

-Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Κένταυρος.

-Αναπληρωτής Διευθυντής στο 23ο Δημ. Σχολείο Βόλου από το διδακτικό έτος 2008 έως και 2012 και από το έτος 2014 έως και σήμερα.

-Έχει δημοσιεύσει άρθρα στον Τοπικό Ημερήσιο Τύπο, αλλά και στα διαδικτυακά Μ.Μ.Ε. σχετικά με θέματα της Εκπαίδευσης, του Παιδικού ποδοσφαίρου, εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων Προπονητών των Τ.Ε.Φ.Α.Α. κ.λ.π., ενώ αρκετές φορές κλήθηκε και στον ραδιοφωνικό τύπο στο Πανελλήνιο για παρόμοια θέματα.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Ηλίας Οικονόμου,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής,προπονητής ποδοσφαίρου.

-Ολοκλήρωσε την παρακολούθηση Διεθνών Συνεδρίων, Σεμιναρίων και Εκπαιδευτικών Ημερίδων αλλά και επιμορφώσεων έως και σήμερα με θέματα που σχετίζονται με την  Σύγχρονη Παιδαγωγική, Ψυχολογία του νέου, Σύγχρονοι  Μέθοδοι διδασκαλίας, Κοινωνικές ομάδες –  Διαπολιτισμική εκπαίδευση και Διδακτική, Κοινωνία της Πληροφορίας και εφαρμογές στην εκπαιδευτική Διδασκαλία, ολοκλήρωση όλων των επιμορφώσεων επιπέδου Τ.Π.Ε., Σύγχρονες μορφές προπόνησης Ποδοσφαίρου αλλά και Παιδαγωγική Διδασκαλία της ποδοσφαιρικής σωματοπνευματικής ανάπτυξης των νέων μέσω του αγωνίσματος του Ποδοσφαίρου κ.λ.π.

-Επισκέπτης στην Ιταλική Ποδοσφαιρική Ακαδημιακή Σχολή Ποδοσφαίρου ¨la scuola de sportivo¨στη Ρώμη, στην Βέλγικη Ποδοσφαιρική Ακαδημία της ¨Woluwe-Saint-Lambert¨ στις Βρυξέλλες, καθώς και παρακολούθηση προπονήσεων προετοιμασίας Προπονητών Ποδοσφαιρικών ομάδων (Trond Sollied, Seefeld, Ο.Φ.Σ.Πειραιώς – Ivica Osim, Παιανία,  ΠΑΟ κ.λ.π)

-Επίσης κάτοχος του Ευρωπαϊκό Διπλώματος Πρώτων Βοηθειών.

-Δημιουργός της Πανελλήνιας κίνησης για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ των αποφοίτων Τ.Ε.Φ.Α.Α από την ΕΠΟ και των εργασιακών δικαιωμάτων, με δημιουργία κλειστής διαδικτυακής ομάδας, σελίδας, συνεργασίες με συναδέλφους στο Πανελλήνιο, με διδάσκοντες στα Τ.Ε.Φ.Α.Α, συναντήσεις με βουλευτές και Υφυπουργούς Αθλητισμού για το θέμα κ.λ.π.

Θεωρεί προσωπικό του σκοπό ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής , την με κάθε προσπάθεια συμβολή στην σωματική και πνευματική καλλιέργεια των μικρών μαθητών καθώς από αυτή την ηλικία ξεκινά το μέλλον της χώρας μας. Το πιστεύω του: ¨χωρίς παιδεία και υγεία δεν υπάρχει μέλλον ούτε πολιτισμός¨.


Comments are closed.