Ας γνωρίσουμε τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Βόλου

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου, ιδρύθηκε το 2009 με έδρα το Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου, στην πλατεία Χρυσοχοϊδη Βόλου.

Σκοπός του συλλόγου είναι η λειτουργία μουσικοχορευτικών τμημάτων, στα οποία διδάσκονται ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, η ανύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών του και των κατοίκων του Βόλου, η έρευνα, μελέτη, διάδοση, διαφύλαξη, παρουσίαση, καλλιέργεια και διάδοση των ευρύτερων τοπικών ηθών, εθίμων, παραδόσεων και κάθε στοιχείου του λαϊκού μας πολιτισμού, της λαϊκής παράδοσης και λαογραφίας, καθώς και κάθε πτυχή της δομής και λειτουργίας της παραδοσιακής κοινωνίας.

Ας γνωρίσουμε τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο  Αγίου Γεωργίου Βόλου

Τα ήθη και τα έθιμα της πόλης, ο εξωραϊσμός αυτού, η προβολή των λαϊκών παραδόσεων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, καθώς επίσης και η προσπάθεια συμμετοχής στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής είναι επίσης σημαντικοί στόχοι.

Ας γνωρίσουμε τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο  Αγίου Γεωργίου Βόλου

Για την επιτυχία των παραπάνω σκοπών, διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις, εκδρομές, συνεστιάσεις, εορτές, χοροί μεταξύ των μελών και των κατοίκων της περιοχής.

Ας γνωρίσουμε τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο  Αγίου Γεωργίου Βόλου

Σημαντικότερες από αυτές τις εκδηλώσεις είναι το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργανώνει ο σύλλογος για 6η συνεχή χρόνια με τη συμμετοχή πολλών χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας έτσι με τον τρόπο στην τουριστική προβολή της πόλης του Βόλου.

Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σημαντικότερα στο Παρίσι, στη Ρόδο, στη Βουλγαρία κ.λ.π.

Ας γνωρίσουμε τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο  Αγίου Γεωργίου Βόλου

Θα πρέπει να τονιστεί και το κοινωνικό προφίλ του συλλόγου καθώς όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, σκοπό έχουν την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.

Τα τμήματα που λειτουργούν

Κάθε χρόνο λειτουργούν 8 τμήματα παραδοσιακών χορών ενηλίκων εφήβων, παιδικά. 3 τμήματα ενηλίκων, εκμάθησης παραδοσιακών χορών κι 1 τμήμα παραστάσεων με υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον καθηγητή φυσικής Αγωγής με ειδικότητα παραδοσιακών χορών,   Γκογκινούδη Τριαντάφυλλο. Τμήμα Νεαπόλεως, 2 Κρητικά τμήματα , 2 παιδικά κι 1 εφηβικό τμήμα με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού με ειδικότητα παραδοσιακών χορών, Γκογκινούδη Μαρία.

Ας γνωρίσουμε τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο  Αγίου Γεωργίου Βόλου

Και οι δύο με πολύ αγάπη για την παράδοση, μεταδίδουν με μεράκι και κέφι, τους παραδοσιακούς χορούς. Γιατί ο χορός είναι μία τέχνη, που βάζει τον κάθε χορευτή σε μία διαδικασία αναζήτησης και προόδου σε πολλά επίπεδα.

Ας γνωρίσουμε τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο  Αγίου Γεωργίου Βόλου

Με τη εκμάθηση παραδοσιακών χορών, δημιουργείς, εντυπωσιάζεσαι, κουράζεσαι, προσπαθείς, ανανεώνεσαι, προοδεύεις. Ο χορός είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσεις κόσμο, να ανταλλάξεις απόψεις.

Επίσης ο Σύλλογος διαθέτει 3 τμήματα Χορωδίας με υπέυθυνη χοράρχη την κα Αγγελική Κοντοπούλου, τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κα Κωνσταντίνα Γκίκα, θεατρική ομάδα με υπεύθυνη την κα Σταυρούλα Τσιγγινούδη και τμήματα αεροβικής γυμναστικής και κινησιοθεραπείας για την Τρίτη ηλικία με υπεύθυνη την γυμνάστρια Γκογκινούδη Μαρία. Διαθέτει δική του ιματιοθήκη που προσπαθεί συνεχώς να ανανεώνει , να ερευνά , να δημιουργεί ποικιλία ,αποτυπώνοντας σωστά την φορεσιά της κάθε περιοχής και την οποία διατηρεί με μεράκι.

Είναι ιδιαίτερη χαρά για τον Σύλλογο που αρκετά μέλη του έχουν κάνει δωρεές ολόκληρες φορεσιές ή κομμάτια προκειμένου να αξιοποιηθούν κατάλληλα και να διατηρηθεί η σημαντικότητα και η σημασία τους. Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κος Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης και Αντιπρόεδρος ο κος Αθανάσιος Βασιλείου.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα τους στο facebook Πολιτιστικός κι Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου


Comments are closed.