Πρόσωπα της Μαγνησίας. Θανάσης Μόρας-Θεμ.Αντιπεριφερειάρχης Εκπαιδευτής Υποψ.οδηγών

Γεννήθηκε το 1986 στο Βόλο οπού και έζησε μέχρι την ενηλικίωση και την αποφοίτηση του από το 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Στα 18 του αφήνει την πόλη στην οποία μεγάλωσε και αγάπησε για να σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τις Σέρρες.

Στην πόλη των Σερρών εκτός από την Ακαδημαϊκή του πορεία αρχίζει την ενασχόληση του με τα κοινά όπου και εκλέγεται από το 2ο έτος Εκπρόσωπος Σπουδαστών στην Συνέλευση του Τμήματος του οποίου σπουδάζει. Το 2005 και για δύο συναπτά έτη εκλέγεται Πρόεδρος στην Σχολή των Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Θανάσης Μόρας-Θεμ.Αντιπεριφερειάρχης Εκπαιδευτής Υποψ.οδηγών

Το 2013 εκλέγεται ως εκπρόσωπος του Νομού Μαγνησίας στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.

Αφήνει τις Σέρρες μόλις ολοκληρώνει την φοίτηση στο Τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 2009. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 2010 ξεκινάει να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας πάνω στο αντικείμενο το σπουδών του, ενώ παράλληλα η ενασχόληση του με τα κοινά συνεχίζεται τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο και έτσι το 2013 εκλέγεται ως εκπρόσωπος του Νομού Μαγνησίας στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.

Το 2015 κάνει το «μεράκι» του πραγματικότητα και ανοίγει την δική του σχολή επί της Δημάρχου Γεωργιάδου 130. Το επάγγελμα του δασκάλου για τον ίδιο είναι η εκπλήρωση των ονείρων του και η πρόκληση για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση με την ίδια επιτυχία.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Θανάσης Μόρας-Θεμ.Αντιπεριφερειάρχης Εκπαιδευτής Υποψ.οδηγών

Το 2018 ξεκινάει την εκπόνηση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διαχείριση Έργων, Χωρικός & Συγκοινωνιακός Σχεδιασμός» το οποίο ολοκληρώνει φέτος και στα τέλη του ίδιου έτους ανοίγει στην παραλία της πόλης (Σχολή για επαγγελματίες οδηγούς ΠΕΙ & ΣΕΚΑΜ-ΣΕΚΟΟΜΕΕ την οποία διατηρεί παράλληλα με την σχολή οδήγησης.

Θανάσης Μόρας: Η υποψηφιότητα του στις περιφερειακές εκλογές.

Το 2019 του γίνεται πρόταση να κατέλθει στο στίβο της πολιτικής με το ψηφοδέλτιο του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Αγοραστού «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ». Μια επιλογή η οποία κατά τον ίδιο έγινε συνειδητά και σίγουρα αποτελεί την φυσική εξέλιξη της προσωπικής του ανάγκης να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο συνεχώς.

Πρόσωπα της Μαγνησίας. Θανάσης Μόρας-Θεμ.Αντιπεριφερειάρχης Εκπαιδευτής Υποψ.οδηγών

Κύριο μέλημα του κατά τον προεκλογικό αγώνα ήταν ως νέος άνθρωπος και νέος πολιτικός οι συνομήλικοι του να τον δουν ως σύμμαχο τους και ως δίαυλο επικοινωνίας ώστε τα σχέδια και τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δεν έπαψε να υπογραμμίζει ότι θεωρεί τη Μαγνησία το αύριο της Θεσσαλίας αλλά και να επικοινωνεί το δικό του «όνειρο» για την αυτήν.

 Μια Μαγνησία πρότυπο για τους άλλους νομούς που να προοδεύει, να τολμάει και να καινοτομεί. Μια Μαγνησία, με ίσες ευκαιρίες και ίση πρόσβαση σε όλους και όλες. Μια Μαγνησία πόλο έλξης τόσο για τον τουρισμό όσο και για τους ίδιους τους κατοίκους της. Μια Μαγνησία ισχυρότερη , με ισχυρότερους πολίτες.

Η εκλογή του

Στις 26 Μάϊου του 2019 εκλέγεται στην τιμητική 2η θέση με 7500 και πλέον σταυρούς και λίγους μήνες αργότερα ορίζεται θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων -Απασχόλησης -Εμπορίου. Από τότε η καθημερινότητα του ισορροπεί ανάμεσα στην δουλειά του δάσκαλου οδήγησης αλλά και στην «μάχη της καθημερινότητας» όπως αντιμετωπίζει ο ίδιος την αυτοδιοίκηση με μεγάλη επιτυχία δικαιώνοντας φυσικά τους ανθρώπους που επέλεξαν να τον τιμήσουν με την ψήφο τους.


Comments are closed.