Η συγγραφέας Άρτεμις Παπανδρέου υπογράφει το βιβλίο της «Ίσκιοι στο φως»

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα βρεθεί στο Public στον Βόλο, η Βολιώτισσα συγγραφέας Άρτεμις Παπανδρέου, προκειμένου να υπογράψει στους αναγνώστες της αντίτυπα του βιβλίου της «Ίσκιοι στο φως».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο φόβος της σκιάς του την είχε γραπώσει στα νύχια του. Η λογική της, στην αρχή, αντιστεκόταν σθεναρά. Όμως η αντίδραση έγινε θυμός, ο θυμός ενοχή και η ενοχή απόγνωση που θόλωσε το βλέμμα. Η απελπισία είχε τυλίξει γύρω της ένα μαύρο σεντόνι και στραγγάλιζε κάθε κύτταρο του μυαλού της.

Μα, μέσα της, η ψυχή σάλπιζε ελευθερία.
Μια απόλυτη στιγμή παράνοιας την έφερε αντιμέτωπη με την ψυχρή ανάσα του θανάτου.

Το επεδίωξε. Τότε, όμως, η ζωή όρισε τους δείχτες του ρολογιού της να κινηθούν αντίστροφα. Μηδένισε το κοντέρ της. Και πήρε να μετρά από την αρχή. Με καινούργια νήματα στον αργαλειό της, με νέα υφάδια και στημόνια ξεκίνησε να υφαίνει όνειρα, να υφαίνει χαρά, έρωτα, δημιουργία… Ξεκίνησε να τη ντύνει, επιτέλους, με χρώματα…

Οι ίσκιοι που την κυνηγούν, όμως, θ’ αφήσουν την ψυχή της να λιαστεί στο φως;
Ή μήπως θα γίνουν χειρότεροι κι από εφιάλτες;

Η συγγραφέας Άρτεμις Παπανδρέου υπογράφει το βιβλίο της «Ίσκιοι στο φως»

Βιογραφικό σημείωμα

Η Άρτεμις Παπανδρέου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Έζησε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια σε μια οικογένεια που της εμφύσησε την αγάπη για τα γράμματα, την εντιμότητα και το δίκαιο. Η αγάπη για τη συγγραφή συνυπήρχε με την αρχή της ζωής της, αφού κατάγεται από λογοτεχνική οικογένεια.

Στόχος της ήταν το Πανεπιστήμιο αφού, εκτός από την πρόοδό της, οι εκθέσεις της πάντα διακρίνονταν για το ύφος και τον λόγο τους. Όμως, ο έρωτας την κράτησε πίσω, καθώς ο γάμος και το πρώτο παιδί ήρθαν νωρίς. Έτσι οι περγαμηνές και τα πτυχία έμειναν ανεκπλήρωτες επιθυμίες στο πίσω μέρος του μυαλού της.

Σήμερα εργάζεται στην πόλη του Βόλου, στην τεχνική εταιρεία που έχουν ιδρύσει, από κοινού, με τον σύζυγό της και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στα γραφεία, στις τεχνικές υπηρεσίες, στην αγάπη των παιδιών και των δυο μικρών εγγονιών της, αλλά και στη συγγραφή μυθιστορημάτων, πραγματοποιώντας έτσι το παιδικό της όνειρο να γίνει συγγραφέας.

Από τον Μάρτη του 2018 δραστηριοποιείται ως Γραμματέας του φιλανθρωπικού Σωματείου «Ελληνική Μέριμνα Βόλου» που αποτελεί καταφύγιο για την κακοποιημένη γυναίκα, την μάνα και το παιδί σε κίνδυνο.

Είναι μέλος του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ), της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ) καθώς επίσης και του Συλλόγου Λόγου – Τέχνης – Μουσικής «Λίνος».

Το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο: «Ένα χαμόγελο στον ουρανό» τιμήθηκε με το Β’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό λογοτεχνικού βιβλίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Λίνος»

Η συγγραφέας Άρτεμις Παπανδρέου υπογράφει το βιβλίο της «Ίσκιοι στο φως»

Βιβλία της που κυκλοφορούν:

«Ίσκιοι στο φως» Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

«Ένα χαμόγελο στον ουρανό» Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

«Πηλιορείτικο γαϊτανάκι» εκδόσεις Μολύβι


Comments are closed.