Η Μαρίνα και η Ειρήνη μας παρουσιάζουν κάτι καινούργιο! Ένα ελληνικό podcast

Τhe Greek curiosity podcast ή αλλιώς ελληνική περιέργεια σε Podcast ή κάπως έτσι θα το μεταφράζαμε. Και θα έρθει η επόμενη ερώτηση στο μυαλό σας τι είναι «podcast»;

Με τον όρο «podcast» εννοούμε μια σειρά ηχογραφημένων επεισοδίων οποιουδήποτε περιεχομένου που αναρτώνται στο διαδίκτυο και μπορεί να τα ακούσει οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Προσοχή, όμως· μια ραδιοφωνική εκπομπή που απλώς μετά την αναπαραγωγή της ανεβαίνει στο ίντερνετ δεν αποτελεί podcast. Το podcast ηχογραφείται επί τούτω για να ακουστεί ετεροχρονισμένα.

Στο εξωτερικό αυτή η ιδέα είναι πολύ διαδεδομένη στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε ακόμα πίσω αλλά εμείς θα σας παρουσιάσουμε ένα ελληνικό podcast που πιστεύουμε θα σας ενθουσιάσει.

Η ιδέα του “the Greek curiosity podcast” ξεκίνησε από την Μαρία Χρυσάνθη και την Ειρήνη Χελιουδάκη και ο σκοπός τους ήταν να βρουν τον τρόπο να παρουσιάσουν με έναν διαφορετικό τρόπο ανθρώπους που έχουν κάτι ουσιαστικό να πούνε αλλά και να μιλήσουν και για πράγματα τα οποία τους κινούν το ενδιαφέρον.

Πρόσφατα φιλοξένησαν τον Βολιώτη Γιώργο Ράιο και τους μίλησε για τις εμπειρίες του. Σας έχουμε προσθέσει το βίντεο παρακάτω.

Η Μαρίνα  Χρυσάνθη γεννήθηκε στο Βόλο σπούδασε στο Μακεδονίας- μάρκετινγκ  και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Σκωτία στα logistics.Για έξι χρόνια παρέμεινε στη Σκωτιά και αφού τελείωσε τις σπουδές της δούλεψε σε μεγάλες πολυεθνικές όπως diageo και heineken.Μαζί με τον άντρα της αποφασίζουν να φύγουν και να επιστρέψουν πέρισυ πίσω στην πατρίδα γιατί τους έλειπαν οι άνθρωποι,οι μυρωδιές και γενικά η ζωή στην Ελλάδα. Όπως μας είπε η Μαρίνα η απόφαση τους να γυρίσουν πίσω ήταν γιατί άλλαξαν οι προτεραιότητες τους και πώς τελικά «τα λεφτά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα». Σήμερα ζούνε στην Πάτρα.

Η Ειρήνη Χελιουδάκη είναι 23 ετών,έχει σπουδάσει Κινεζική και Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Τον 3ο χρόνο των σπουδών της βρέθηκε στην Κίνα ως study abroad φοιτήτρια. Σπούδασε  στο Zhejiang Πανεπιστήμιο Κινεζική Γλώσσα και Ιστορία.

Η επιλογή των σπουδών της προήρθε από τις πρώτες εμπειρίες της στο εξωτερικό και την “ανάγκη” για κάτι καινούργιο και διαφορετικό αλλά και την δίψα της για μάθηση κυρίως στις ξένες γλώσσες. Έχοντας την ευκαιρία από μικρή ηλικία να ταξιδεύει με την οικογένειά της, σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους, ήθελε πολύ να μπορεί να καταλαβαίνει και να επικοινωνεί με τους ανθρώπους του τόπου.Είναι από μικρή λάτρης των ταξιδιών, της άθλησης και των ξένων γλωσσών. Όπως μας λέει η ίδια είναι τρεις σημαντικές πτυχές της ζωής της άρρικτα συνδεδεμένες με την Ειρήνη που συνεργάζεται τώρα, και με την εξέλιξη που αποσκοπεί να έχει.

Μπορείτε να δείτε όλα τα βίντεο εδώ


Comments are closed.