Η Φαίδρα Νταϊογλου μας “ταξιδεύει” μέσα από το παράθυρο της

Ένα παράθυρο…πόσο σημαντικό τελικά είναι ένα παράθυρο στον τοίχο ενός κτιρίου; Είναι αυτό που επιτρέπει στο φως να μπει, είναι αυτό που επιτρέπει στον φρέσκο αέρα να σε χτυπήσει στο πρόσωπο…είναι και η άλλη ματιά…αυτή που σου επιτρέπει να βλέπεις κάθε φορά τα πράγματα διαφορετικά. Τους περαστικούς,τη θέα,τον ουρανό,τη βροχή, τα αστέρια και κάθε φορά μα κάθε φορά αυτή η θέα είναι διαφορετική. Ανάλογα με τη δικιά μας διάθεση το βλέμμα μας «τράβαει» μια άλλη εικόνα.

Μια διαφορετική εικόνα έδωσε έξω από το παράθυρο της και η Φαίδρα Νταϊόγλου χορεύοντας  με θέα που θα ζήλευαν πολλοί. Η ανάρτηση της περιελάμβανε.

“Το παράθυρο” /D.Shostakovich———————————————————————«[…] κ’ είμαι κρυμμένοςπίσω απόνα τετράγωνο φως, χλωμό ή ασημένιο ή ρόδινο,και μπορώ ελεύθερα να κοιτάζω τον κόσμοχωρίς κανένας να με βλέπει. Ελεύθερα – και τι να πούμε; […]» Γιάννης Ρίτσος

Η Φαίδρα Νταϊόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997.Μεγαλωμένη στην Αθήνα με καταγωγή από το Πήλιο και τη Χίο. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» (Ιούνιος 2019), όπου πλέον παραδίδει μαθήματα σύγχρονου χορού. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στη συνέχεια με την κ.Έφη Αγραφιώτη, μέχρι το επίπεδο της ανωτέρας. Το 2012 απέσπασα Α’ βραβείο σύνθεσης στον 13ο πανελλήνιο διαγωνισμό σύνθεσης «ΧΟΡΩΔΙΑ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ».

Η πρώτη της επαφή με το χορό, ήταν σε ηλικία τριών ετών στη σχολή χορού «Αλίκη Διαμαντή» όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού. Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της σπουδές, φοιτεί στο τμήμα «Κοινωνικής Ανθρωπολογίας» του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει συμμετάσχει στο 24ο KDF (Kalamata International Dance Festival) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα χορού με τους Matan David (Batcheva Dance Company- Gaga technique) ,Peter Jasko, Milan Herich (Flying Low) , Edivaldo Ernesto( Depth Movement) , Ermira Goro, Χαρά Κότσαλη, Χρήστο Παπαδόπουλο Λίντα Καπετανέα και Josef Frucek (Fighting Monkey) , Ίρις Φουστέρη,Ίρις Καραγιάν, Ράνια Φόβου,Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου,Σύνθια Φρυδά,Στράτος Παπανούσης, Πένυ Διαμαντοπούλου, Paul Blackman, Christine Gouzelis,Marquese Scott, John Poppin κ.α. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως: Σοφία Σπυράτου, Φώτης Νικολάου, Ermira Goro, Αλίκη Καζούρη, Φρόσω Κορρού, Ίρις Φουστέρη.


Comments are closed.