Χρύσα Φλώρου:Μια Ελληνίδα στη Γαλλική τηλεόραση

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη αλλά όταν αποφάσισε να ακολουθήσει το επάγγελμα της ηθοποιού, ο δρόμος -τον οποίο άνοιξε μια υποτροφία χορού για τις Κάννες- την οδήγησε στην Πόλη των Φώτων, στο Παρίσι.

Η ηθοποιός Χρύσα Φλώρου ζει και εργάζεται πλέον στη Γαλλία και συμμετέχει στην εκπομπή «Bons Baisers d’Europe», που προβάλλεται κάθε Σάββατο στο κανάλι France 2. Την εκπομπή «Bons Baisers d’Europe», που σημαίνει «Με αγάπη από την Ευρώπη», παρουσιάζει ο διάσημος Γάλλος δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν (Stéphane Bern) και δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μιλήσει ο καθένας για τη χώρα του.

Συνέντευξη Άρτεμις Καλαμογιώργου

Που βρίσκεστε αυτή την περίοδο και τι ετοιμάζετε; 

Παρίσι. Εκπροσωπώ την Ελλάδα στην εκπομπή Bons baisers d’Europe στο κανάλι France 2 και τα γυρίσματα είναι εδώ.

Πότε πήρατε την απόφαση να μετακομίσετε στη Γαλλία;

Όταν κέρδισα τον Εθνικό Διαγωνισμό Χορού στην Αθήνα και μου δόθηκε η ευκαιρία με την υποτροφία να μετακομίσω στις Κάννες.

Χρύσα Φλώρου
Η Χρύσα Φλώρου στην εκπομπή Bons baisers d’Europe

Ήταν δύσκολη απόφαση;

Πάρα πολύ δύσκολη. Ήθελα ειλικρινά να φύγω στο εξωτερικό και με την υποτροφία μου δινότανε καθαρά η ευκαιρία, αλλά στην πράξη αφού έφυγα και μετά, τους πρώτους δέκα μήνες έκλαιγα καθημερινά.

– Σκέφτεστε να επιστρέψετε στην Ελλάδα κάποια στιγμή;

Δε το νοιώθω πια ως επιστροφή. Έρχομαι όσο πάει και πιο συχνά. Έχω σπίτι στην Ελλάδα που μου επιτρέπει να κάνω τα πήγαινε-έλα μου για θέματα δουλειάς ή ξεκούρασης.

Χρύσα Φλώρου

Η ζωή στη Γαλλία

– Πώς είναι μια Ελληνίδα να δουλεύει στη Γαλλία αντιμετωπίσατε δυσκολίες;

Ναι βέβαια, δυσκολίες υπάρχουν παντού όπου υπάρχουν άνθρωποι. Το θέμα είναι πως τις διαχειριζόμαστε. Θέλει χρόνο να νοιώσεις αποδεχτός και αγαπητός σε μία ξένη χώρα. Όλα μία συνήθεια είναι…

– Για ποιο πράγµα μετανιώνετε περισσότερο ;

Δε μετανιώνω για κάτι. Και γενικά είμαι και άνθρωπος που ξέρω να ζητώ συγνώμη αν κάτι με τον καιρό καταλάβω οτι έκανα λάθος.

Ποια θεωρείτε ως τη µεγαλύτερη επιτυχία σας;

Μα ειλικρινά δε ξέρω, πάντως με οτι ασχολούμαι προσπαθώ να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Ίσως αυτό …

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για την απόλυτη ευτυχία;

Δεν έχω κάποια εικόνα. Πάντως στο μυαλό μου έχει σχέση με στιγμές ενατένισης και απόλυτης αποδοχής.

Τι νοσταλγείτε περισσότερο;

Σπάνια θα με ακούσεις να νοσταλγώ το παρελθόν, ζω το παρoν. Όταν το κάνω θα είναι γιατί μου λείπουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μου που έχουν φύγει.

Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σας;

Αγκαλιάζω τους ανθρώπους πολυ εύκολα. Επίσης γελάω δυνατά.

Χρύσα Φλώρου Mathias Walter©
photographer Mathias Walter

Η συμβουλή της μαμάς

– Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει

H μαμά μου έλεγε συχνά όταν ήμουν μικρή Όποιος ασχολείται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Πιστεύω πως μου το έλεγε για να είμαι φόκους στους στόχους μου βασικά…. Νομίζω πως με έχει επηρεάσει ασυνείδητα γιατί μου λένε πολύ συχνά στον κύκλο οτι δεν είμαι κουτσομπόλα.

Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στον εαυτό σας, ποιο θα ήταν αυτό; 

Γεννιόμαστε με δύο μόνο φόβους στην πραγματικότητα. Ο ένας είναι του ύψους και ο άλλος των δυνατών ήχων. Όλοι οι άλλοι είναι επίκτητοι. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι θα ήτανε σίγουρα να απαλλαγώ από όλους τους υπόλοιπους περιττούς μου φόβους …

Διαλέξτε 5 λέξεις που περιγράφουν τον εαυτό σας.

Χιούμορ, ενέργεια, ελευθερία, ένστικτο, μου λένε επίσης συχνά οτι είμαι καλοπροαίρετη…

– Ποιο είναι το µότο σας; 

Η αγάπη. Είμαι ερωτευμένη με την αγάπη.

Η ηθοποιός Χρύσα Φλώρου

Η ηθοποιός Χρύσα Φλώρου συμμετέχει φέτος στη γαλλική σειρά «Le Grand Bazar» η οποία αφορά τη ζωή, την καθημερινότητα ενός ζευγαριού. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Baya Kasmi, η οποία έχει γράψει και το σενάριο σε συνεργασία με τον Michel Leclerc. Οι δυο τους στο παρελθόν κέρδισαν το βραβείο Cesar – καλύτερης ταινίας – για την κινηματογραφική ταινία «Le nom des gens». Η σειρά θα προβληθεί στο γαλλικό κανάλι M6, το 2019. Η Χρύσα Φλώρου υποδύεται  συνεργάτιδα του πρώτου ανδρικού ρόλου Gregorγ Montel.

Φωτογραφίες Mathias Walter


Comments are closed.