Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Βαγγέλης Δουκουτσέλης,Ηθοποιός-συγγραφέας-στιχουργός

Ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης γεννήθηκε στο Γαλάτσι της Ρουμανίας και μεγάλωσε στο Βόλο. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής ‘’Θεμέλιο’’. Δραστηριοποιείται στο χώρο της υποκριτικής από το 2010. Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Ζωζώ Ζάρπα, Μάιη Σεβαστοπούλου, Τζένη Κοσμίδου, Αγγελική Γκαλμπένη, Κώστα Ζέκο, Μόνικα Σαβουλέσκου- Βουδούρη και Χάρη Ρώμα.

Η συμμετοχή του στον «Βαφτιστικό της Κυρίας»

Τελευταία παράσταση που συμμετείχε ήταν ο ‘’Βαφτιστικός της Κυρίας’’ στο θέατρο ‘’Αθηναίδα’’ που διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Χάρης Ρώμας και το φθινόπωρο θα συμμετέχει στο θεατρικό έργο ‘’Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός’’ των Τσιφόρου- Βασιλειάδη που θα παρουσιαστεί στο θέατρο ‘’Αλάμπρα’’.

Παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή και την μετάφραση. Έργα του : ‘’Μερικοί τον προτιμούν νεκρό’’ σε σκηνοθεσία Ζωζώς Ζάρπα (2010), ‘’Η Δολοφονία του Ραμόν Μαρτίνεζ’’(2012) , ‘’Λευκές Σελίδες’’ (2012) σε σκηνοθεσία Κ. Ζέκου , ‘’Εγκαίνια Στοπ’’(2013) και ‘’Faux Dario’’ (2014).

Βαγγέλης Δουκουτσέλης,Ηθοποιός-συγγραφέας-στιχουργός

 Διασκεύασε για το θέατρο Θεμέλιο τη ‘’Δωδέκατη Νύχτα’’ του Σαίξπηρ (2011) και μαζί με τον Χάρη Ρώμα διασκευάσανε το  παραμύθι των Γκριμ, ‘’Χάνσελ και Γκρέτελ’’(2012) που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα. Μετέφρασε:  το ‘’Όμορφο ταξίδι των αρκούδων πάντα όπως το διηγείται ένας σαξοφωνίστας που είχε ερωμένη στη Φρανκφούρτη’’ του Ματέι Βισνιέκ στο θέατρο Πρόβα, ‘’Αστέρι χωρίς όνομα’’ του Μιχαήλ Σεμπαστιάν  στο θέατρο Σταθμός και ο ‘’Λιποτάκτης’’ του Μιχαήλ Σόρμπουλ στο θεάτρο Σταθμός. Και τα τρία αυτά έργα σε σκηνοθεσία της Μόνικας Σαβουλέσκου Βουδούρη. 

Βαγγέλης Δουκουτσέλης,Ηθοποιός-συγγραφέας-στιχουργός

Τα θεατρικά έργα της Ελίζε Βιλκ ‘’Η Πράσινη Γάτα’’ (από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου) και η ‘’Μέση Διάρκεια Ζωής των Πλυντηρίων’’ (από το θέατρο Πρόβα σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη). Διακρίθηκε τρεις φορές σε Φεστιβάλ Διαβαλκανικού Θεάτρου με το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο ‘’Αστέρι χωρίς όνομα’’ του Μιχαήλ Σεμπαστιάν, με βραβείο Μετάφρασης για το ίδιο έργο και βραβείο Μετάφρασης για τον ‘’Λιποτάκτη’’ του Μιχαήλ Σόρμπουλ.

Στη τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές ‘’Επτά Θανάσιμες Πεθερές- Η Πόντια Πεθερά’’ του Γ. Πετρινιώτη , στα ‘’Ίχνη’’ (5η εντολή) του Β. Τσελεμέγκου, στο ‘’Αν ήμουν πλούσιος’’ του Σ. Μαρκίδη και στο ‘’Καφέ της Χαράς’’ του Τ. Μιχαήλ.

Βαγγέλης Δουκουτσέλης,Ηθοποιός-συγγραφέας-στιχουργός

Ο κινηματογράφος και οι στίχοι

Στον κινηματογράφο έχει παίξει στον ‘’Ηλία του 16ου’’ του Ν. Ζαπατίνα και στη μικρού μήκους ταινία ‘’Επιστρέφει’’ της Μ. Γεωργίου. Γράφει στίχους για Έλληνες και ξένους τραγουδιστές, όπως το ‘’Φιλί μου κλέψε’’ της Μπέσσυς Αργυράκη , το ‘’Mi amor’’ της Pelageya Stefoglo, το ‘’Light up the night’’ της Viorela Moraru και το ‘’Something in your eyes’’ του Peter Wilson . Και τα τέσσερα αυτά τραγούδια σε μουσική του Σάκη Γραββάνη.


Comments are closed.