Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Πλατανιάς Πηλίου

Ο Πλατανιάς (ή Πλατανιά) είναι ένας ξεχωριστής ομορφιάς παραθαλάσσιος οικισμός χτισμένος στις νοτιοανατολικές ακτές της χερσονήσου της Μαγνησίας. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά κέντρα του Πηλίου, καθώς κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες ταξιδιώτες.

Οι λόγοι αυτής της μεγάλης απήχησής του στον κόσμο είναι πολλοί. Η κοντινή του απόσταση από άλλους οικισμούς και χωριά όπως το Προμύρι και ο Κατηγιώργης, η όμορφη αμμουδερή παραλία του, οι σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες και οι φημισμένες για το φρέσκο ψάρι τους και τους νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες ταβέρνες του μπορεί να είναι μερικοί μόνο λόγοι.

Πλατανιάς Πηλίου

Το λιμάνι του Πλατανιά

Το λιμάνι του Πλατανιά αποτελεί και το μεγαλύτερο αλιευτικό καταφύγιο του νομού, συγκεντρώνοντας, έτσι, ανεμότρατες και καΐκια ενώ από εκεί οργανώνονται τακτικά δρομολόγια για τα νησιά των Β. Σποράδων που βρίσκονται απέναντι.

Πλατανιάς Πηλίου
Φωτογραφία Σταμάτης Παπαδήμος

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να περπατήσετε γύρω από τον οικισμό και να θαυμάσετε τα σπίτια της περιοχής, χτισμένα κατά μήκος της παραλίας και στα μικρά υψώματα. Απολαύστε το μπάνιο σας στην πεντακάθαρη παραλία και γευτείτε θαλασσινά σε κάποιο από τα γύρω ταβερνάκια. Όταν τελειώσετε την περιήγησή σας στον οικισμό, περιηγηθείτε στους γύρω γραφικούς οικισμούς ή κάντε μια εκδρομή στις γύρω παραλίες, με τα καΐκια που υπάρχουν εκεί και τις οργανώνουν.

Επισκεφτείτε το Καστρί

Πλατανιάς Πηλίου

Αν περπατήσετε λίγο προς τα δυτικά, μετά την παραλία του Πλατανιά, θα φτάσετε στο Καστρί, έναν παραθαλάσσιο οικισμό σε σχήμα ημισελήνου που συνδυάζει το πράσινο του βουνού με το γαλάζιο των κρυστάλλινων νερών της θάλασσας και το λευκό της ψιλής άμμου της αμμουδιάς. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πηλίου ανάμεσα στα χωριά Πλατανιάς και Κατηγιώργης ενώ η θάλασσά του είναι ιδανική για λάτρεις του windsurfing.

Πλατανιάς Πηλίου

Σε μια μικρή παραλία ανατολικά του Πλατανιά, υπάρχει η σπηλιά της Θέτιδας και του Πηλέα, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, συνευρέθηκε ο Πηλέας με τη Θέτιδα και γεννήθηκε, έτσι, ο Αχιλλέας. Η σπηλιά είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης ενώ γύρω υπάρχουν και άλλες σπηλιές, που αποπνέουν έντονο μυστήριο.

discoverpelio.com


Comments are closed.