Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Μικρό Πηλίου

Ο πανέμορφος παραλιακός οικισμός Μικρό (Μικρό χωριό η παλαιότερη ονομασία του) θεωρείται ένας μικρός παράδεισος στο Πήλιο.

Βρίσκεται στο Νότιο Ανατολικό Πήλιο, 57 χλμ. από την πόλη του Βόλου (1,5 ώρα οδικώς περίπου) 17χλμ. από την έδρα του δήμου Αργαλαστή και 8,5 χλμ. από το Λαύκο.

Μακριά από τον θόρυβο με μία παραλία σχεδόν αδιάβατη από αυτοκίνητα αποτελεί το ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές με παιδιά αλλά και για όσους ζητούν ηρεμία, ξεκούραση και χαλάρωση στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον,  

Παραλία Μικρό Πηλίου

Παρ’ όλο που το Μικρό είναι όπως λέει και το όνομα του μικρός οικισμός, η παραλία του είναι πολύ γνωστή σαν μία από τις ομορφότερες του Πηλίου με τις ελιές και την βλάστηση να κατηφορίζουν ως την άκρη της παραλίας, ψιλή άμμο που μετατρέπεται σε πολύ ψιλό βοτσαλάκι κοντά στη θάλασσα και πεντακάθαρα νερά που δεν βαθαίνουν απότομα ώστε να είναι ιδανική τόσο για τα παιδιά όσο και τους μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες.

Παραλία Μικρό Πηλίου

Χτισμένο πάνω σε φυσικό όρμο που εξασφαλίζει την ηρεμία της θάλασσας και την κάνουν ιδανική για κολύμπι από την Άνοιξη εώς και τους πρώτους μήνες του Φθινωπόρου.

Παραλία Μικρό Πηλίου

Το Μικρό γειτονεύει με τον Πλατανιά και έχει 2 τρόπους πρόσβασης προς το χωριό. Ο πρώτος είναι μέσω ενός μονοπατιού που ξεκινά στην παραλία του Μικρού, διασχίζει έναν λόφο με πυκνή βλάστηση και βγάζει στην παραλία του Πλατανιά. Η διαδρομή έχει διάρκεια 20 λεπτά, αλλά θέλει προσοχή. Ο δεύτερος τρόπος είναι με θαλάσσιο ταξί από και προς τις παραλίες των δύο χωριών. Υπάρχει ακόμα και τρίτος τρόπος, με αυτοκίνητο αλλά επειδή απαιτεί αρκετή ώρα, οι παραθεριστές προτιμούν τους άλλους δύο
Πηγή άρθρου ammosmikrobeach


Comments are closed.