Ο Άρης Σαλαμούρας γεννήθηκε το 1993 στον Βόλο όπου μεγάλωσε και σπούδασε μαγειρική στην ιδιωτική σχολή Le Gourmet. Έκανε την πρακτική του στο εστιατόριο Πιρουνάκι της Ελένης Ψυχούλη το 2013 και όταν τελείωσε την σχολή δούλεψε στο KIVO HOTEL στην Σκιάθο με επικεφαλή chef Γιάννη Μπαξεβάνη το καλοκαίρι 2014.Σεφ στην κουζίνα ήταν ο Έξαρχος Δελήμπασης, όπου και τον ακολούθησε δεύτερη φορά στην Κρήτη στο Swell restaurant στο Κοκκίνι χάνι Ηρακλείου το έτος 2016.
Δούλεψε στο Luton της Αγγλίας για ενα χρονικό διάστημα όπως και για 2 χρόνια σε τσιπουράδικο στην Πορταριά Πηλίου. Στα 6 κλειδιά στην Άφησσο Πηλίου, στην Ρόδο στο ξενοδοχείο La marquise και γενικότερα δεν σταμάτησε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε σε κουζίνα.
Ένιωθε οτι εκεί ανήκει. Τα τελευταία 2 χρόνια ακολουθεί τον Γρηγόρη Χέλμη στο τσιπουράδικο μεζεδοπωλείο Μεζεν καθώς και εργάζεται εκεί τον χειμώνα και είναι το αγαπημένο του μαγαζί για να πιεί τσιπουράκι πριν καν φανταστεί ότι θα έμπαινε στην καρδιά του.
Τα τελευταία 2 καλοκαίρια είναι ο σεφ στο Sorokos bar στα Κουφονήσια όπου επιμέλεια του μενού έχει ο σεφ και μέντορας του Άρη ο «chief» όπως τον αποκαλεί, Γρηγόρης Χέλμης.
«Μέσα από την μαγειρική βρήκα το θάρρος να προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος και να μην σταματάω.. Είναι τρόπος ζωής πλέον. Στην ελληνική κουζίνα μου αρέσει κυρίως η “χωριάτικη πλευρά της”. Είναι γεμάτη εντάσεις, αρώματα, απλότητα και πληθωρική σε αναμνήσεις» μας λέει ο Άρης Σαλαρούρας. Τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμαστε να είναι γεμάτος έμπνευση για ιδιαίτερα και νόστιμα πιάτα!