Σαν σήμερα 18 Ιουνίου

Γιορτάζουν

Θεόδουλος, Θεοδούλη, Λεόντιος, Λεοντία, Υπάτιος, Υπατία.

Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας

1904

Σαν σήμερα 19 Ιουνίου

Ο υπουργός Παιδείας, Σπυρίδων Στάης, σκοτώνει σε μονομαχία τον βουλευτή Τρικάλων Κόκο Χατζηπέτρο. Ο Χατζηπέτρος είχε εξυβρίσει τον Στάη, επειδή του είχε αρνηθεί ρουσφέτι και ο υπουργός, κατά τα ειωθότα της εποχής εκείνης, ζήτησε μονομαχία για να αποκαταστήσει την τρωθείσα τιμή του, την οποία απεδέχθη ο Χατζηπέτρος.

1961

Σαν σήμερα 19 Ιουνίου

 Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Καισαρεία του Ισραήλ, ανακαλύπτεται μία πλάκα με το όνομα του Πόντιου Πιλάτου, η οποία αποτελεί την πρώτη ένδειξη ύπαρξης του ιστορικού αυτού προσώπου.

1989

Σαν σήμερα 19 Ιουνίου

Διενεργούνται ταυτόχρονα στην Ελλάδα εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές. Στις βουλευτικές, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία με 44,2% χωρίς να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 39,1% και ο Συνασπισμός με 13,1%. Στις ευρωεκλογές, η ΝΔ είναι και πάλι πρώτο κόμμα με 40,4% έναντι 35,9% του ΠΑΣΟΚ και 14,3% του Συνασπισμού.

2000

 Η Ελλάδα ανακηρύσσεται επισήμως ως το 12ο μέλος της ΟΝΕ.

Πηγή sansimera.gr


Comments are closed.