Γνωρίζοντας τους δρόμους της πόλης μας. Οδός Καρόγλου Ογλ

Ο Κάρολος Ογλ (Charles Chaloner Ogle, 1851 – 1878) ήταν Άγγλος αρχιτέκτονας που διακρίθηκε για τα φιλελληνικά του αισθήματα. Κατά την διάρκεια της επανάστασης της Θεσσαλίας του 1878 κατέφθασε στο Πήλιο ως απεσταλμένος των “Times” του Λονδίνου για να καλύψει τα γεγονότα. Βρήκε τραγικό θάνατο στη μάχη της Μακρυνίτσας.

ΔΗ.ΚΙ. Ο φιλέλληνας Κάρολος Ογλ [Φωτογραφία] / φωτ. Κώστα Ζημέρη 

Η οδός Καρόγλου Ογλ είναι μονής κατεύθυνσης (άνοδος) ξεκινά από την Αργοναυτών και καταλήγει λίγο πιο πάνω από την Εθνικής Αντιστάσεως . Είναι ένας δρόμος αρκετά μεγάλος διασχίζει περίπου όλη την πόλη με αρκετά καταστήματα στο ξεκίνημα του ενώ πάνω από την Άνθιμου Γαζή έχει καθαρά οικιστικό περιβάλλον με αρκετές πολυκατοικίες ενώ δεν λείπουν οι παλιές μονοκατοικίες με τις όμορφες αυλές τους .

Ο δρόμος άρχισε να πεζοδρομείται και να γίνεται ήπιας κυκλοφορίας στο τμήμα μεταξύ Δημητριάδος και Γαλλίας .

ΔΗ.ΚΙ. Οικία Παππά [Φωτογραφία] / φωτ. Κώστα Ζημέρη
Αλεξάνδρας με Ογλ

Σημεία αναφοράς τα διατηρητέα κτίρια ένα εξ αυτών βρίσκεται στη συμβολή με την 28η Οκτωβρίου και ένα άλλο μεταξύ Ρήγα Φερραίου και Μαγνήτων .

Επίσης το 3ο και το 20ο δημοτικό σχολείο ,το πάρκο έναντι του εκκλησιαστικού λυκείου στην συμβολή με την Δημάρχου Γεωργιάδου , το 5ο νηπιαγωγείο Βόλου και το προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Βόλου .


Comments are closed.