Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Γεώργιος Χαρίτος, Μουσικός-Καθηγητής Μουσικής

Ο Γιώργος Χαρίτος γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1989 στη Λάρισα και μεγάλωσε στο Βόλο. Από πολύ μικρή ηλικία ¨κόλλησε” το μικρόβιο της μουσικής και από την ηλικία των 7 ξεκίνησε μαθήματα στο παραδοσιακό όργανο κανονάκι μαθητεύοντας  αρχικά δίπλα στον Γεώργιο Δεμελή και αργότερα στον αδερφό του τον Νεκτάριο Δεμελή μαέστρο της παραδοσιακής ορχήστρας ΙΩΝΙΑ.

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Άρτας κάτοχος πτυχίου Αρμονίας και διπλώματος στη Βυζαντινή Μουσική. Από την ηλικία των 16 τον κέρδισε το μπάσο κάνοντας το τη βασική μου δεξιότητα.

Γεώργιος Χαρίτος, Μουσικός

Από καλλιτεχνική δραστηριότητα από το 2011 είναι μέλος του Rock συγκροτήματος Ghostadance the band με έδρα την Άρτα έχοντας κυκλοφορήσει δύο δισκογραφικές δουλειές  Little Man  (2012) και Dead Around(2014) και αυτή την περίοδο ηχογραφούνε την τρίτη τους δουλειά.

 Επίσης συμμετέχει στο παραδοσιακό συγκρότημα ΙΩΝΙΑ από το 2016 είτε παίζοντας κανονάκι είτε κοντραμπάσο δημιουργώντας συνεργασίες με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Μπάμπη Τσέρτο, τον Χρόνη Αηδονίδη, την Αρετή Κετιμέ και άλλους καλλιτέχνες.

Γεώργιος Χαρίτος, Μουσικός

Από το 2018 συμμετέχει στο έντεχνο συγκρότημα Appartία κάνοντας εμφανίσεις και ηχογραφώντας νέο υλικό. Από το 2016 διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου ηλεκτρικό μπάσο και σύνολα, στο ωδείο Παλάσκα και στον Σύλλογο Παραδοσιακής Μουσικής ΙΩΝΙΑ διδάσκοντας κανονάκι.

Έχει συνεργαστεί με τη Κάιτη Καραχάλιου,τη Θάνια Παπαγεωργίου και τη Χριστίνα Κουλάκου σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Το σχολικό έτος 2019-2020 ήταν καθηγητής ηλεκτρικού μπάσου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.


Comments are closed.