Καλλιτέχνες της Μαγνησίας.Κατερίνα Γρηγοράτου-Στιχουργός, συνθέτης, τραγουδοποιός

Η Κατερίνα Γρηγοράτου γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το επαγγελματικό λύκειο, κλάδο πληροφορικής για να βοηθήσει την μητέρα της στη σχολή γραφομηχανής και κομπιούτερ που διατηρούσαν στα Εξάρχεια.

“Μια μαθήτρια μας λοιπόν τότε ..ήταν η αφορμή να μεταβώ στο νησί για διακοπές αρχικά..και μετά να δημιουργήσω εδώ την οικογένεια μου και να παραμείνω μόνιμα στο νησί… εδώ και 25 χρόνια σχεδόν” μας αναφέρει η ίδια.

Γράφτηκε στο ΙΕΚ της Σκιάθου το 2000, τελείωσε ειδικότητα τουριστικού πρακτορείου και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον τουρισμό για ένα χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια ήρθε το συμβολαιογραφικό κομμάτι στη ζωή της..καθώς δούλεψε ως γραμματέας για δέκα χρόνια στον κ.Μαθηνό Συμβολαιογράφο του νησιού.

Παράλληλα όμως η Κατερίνα δεν σταμάτησε τις live εμφανίσεις της γύρω από τα ροκ μονοπάτια τραγουδώντας ελληνικό και ξένο στίχο.

Η ίδια γράφει τραγούδια, στίχους και μουσική από νεαρή ηλικία και παίζει πλήκτρα.

Εμπνέομαι από την καθημερινότητα, την  ζεστασιά  και την αλήθεια των ανθρώπων γύρω μου, από μια όμορφη εικόνα αποτυπωμένη στην θάλασσα, στον ουρανό, από μια σκέψη έντονη ή ένα συναίσθημα” μας λέει η ίδια.

Πριν λίγες μέρες ανέβασε στο you tube το καινούριο της κομμάτι “Σεπτέμβρης πουλημένος” σε στίχους και μουσική της ίδιας, ενώ την  μουσική παραγωγή και ενορχήστρωση, τα φωνητικά και το δημιουργικό εξώφυλλο υπογράφει ο πολύ ταλαντούχος και ξεχωριστός πραγματικά μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης Μιχάλης Ζουριδάκης.

Οπως μας λέει η ίδια “Πρόκειται για το πρώτο μου ολοκληρωμένο κομμάτι που παρουσιάζω στο κοινό, μέσα από την άκρως δημιουργική και καλλιτεχνική ματιά του Μιχάλη Ζουριδάκη ο οποίος μου έκανε την τιμή να συνεργαστούμε. Έχω αναρτήσει σε προγενέστερο χρόνο κι άλλα δικά μου κομμάτια στο κανάλι μου αλλά σε πρωτολειακή μορφή. Είμαι πολύ περήφανη για αυτή την συνεργασία και οφείλω να πω πως ο Μιχάλης έδωσε τα απαραίτητα “φτερά” και τον ουρανό που χρειαζόταν το τραγούδι μου για να πετάξει και να ταξιδέψει στο κοινό, και τον ευχαριστώ θερμά για το υπέροχο αποτέλεσμα.

Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό κομμάτι που το εμπνεύστηκα  πριν λίγους μήνες και το αγαπώ πάρα πολύ.  Ο κόσμος δείχνει να το αγκαλιάζει και είμαι πραγματικά χαρούμενη και συγκινημένη για αυτό”

Της ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το νέο της τραγούδι και να ακολουθήσουν πολλά πολλά άλλα.


Comments are closed.