Σε ποια παραλία στη Μαγνησία μπορείς να κάνεις φυσικό σπα με άργιλο;

Για όσους έχουν επισκεφτεί τη συγκεκριμένη παραλία γνωρίζουν πολύ καλά για την ομορφιά της ίσως όμως δεν γνωρίζουν για το μυστικό της. Ο λόγος για την παραλία Μελανή η οποία πήρε το όνομά της από το βαθύ γαλάζιο χρώμα των νερών της και χωρίζεται από τα Ποτιστικά από σύμπλεγμα βράχων.

Από αυτά τα μεγάλα εντυπωσιακά βράχια, πολλοί πηδούν για βουτιές μέσα στα κρυστάλλινα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Αν έχετε πάει εκεί για μπάνιο ίσως να έχουν πέσει στην αντίληψη σας άνθρωποι να πηγαίνουν στο τέλος της και να επιστρέφουν μετά από λίγο με μια πράσινη σκόνη πασαλειμμένη στο σώμα τους. Υπάρχει απάντηση σε αυτό το φαινόμενο.

Λέγεται πώς σε ένα από τα βράχια που βρίσκονται στην παραλία αναδύεται άργιλος, γεγονός που προσελκύει πολλούς εκεί που γεμίζουν το σώμα τους και απολαμβάνουν τις ευεργετικές του ιδιότητες. Πρόκειται για μια φυσική «πηγή» από ορυκτό άργιλο ο οποίος λένε ότι είναι ευεργετικός για το δέρμα του σώματος καθώς κάνει ένα φυσικό πήλινγκ.

Αν κάνετε μια αναζήτηση θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές παραλίες στην Ελλάδα που προσφέρουν κάτι ανάλογο.Εγώ προσωπικά δεν το γνώριζα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο στη Μαγνησία και σε μια συζήτηση αναφέρθηκε και θεώρησα ότι έπρεπε να το μοιραστώ μαζί σας.

Αν ξέρετε και εσείς κάποιο άλλο «μυστικό» που αφορά περιοχές της Μαγνησίας θα ήταν χαρά μας να το μοιραστείτε μαζί σας είτε στέλνοντας μήνυμα στη σελίδα μας στο Fαcebook  είτε στέλνοντας email στο secretvolos2020@gmail.com


Comments are closed.