Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Παραλία Λιμνιώνας

Η ερημική και απομονωμένη παραλία του Λημνιώνα είναι από τις πιο όμορφες και γραφικές τοποθεσίες του Πηλίου. Βρίσκεται ανάμεσα στον Μυλοπόταμο και τη Λαμπινού, σε έναν μικρό όρμο που σχηματίζει η φύση. Είναι μια μέτρια σε έκταση παραλία, με μαγευτική άμμο και μικρό πετραδάκι και υπέροχα καθαρά αιγαιοπελαγίτικα νερά. Περιβάλλεται από μεγάλους βράχους ενώ διάσπαρτα βράχια βρίσκονται και στην ακρογιαλιά του.

Παρόλο που είναι απομονωμένη και καθόλου ανεπτυγμένη τουριστικά παραλία, δεν έχει χάσει τίποτα από την ομορφιά της. Αντίθετα, προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες που θαυμάζουν την αγνότητα και το παρθένο περιβάλλον. Δεν είναι οργανωμένη, δε διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες προσφέρεται, όμως, για ποικίλες δραστηριότητες. Είναι ιδανική για τους λάτρεις της πεζοπορίας αφού από την παραλία ξεκινούν μονοπάτια που οδηγούν στις γειτονικές παραλίες.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Παραλία Λιμνιώνας

Η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι πολύ εύκολη. Αν και απέχει μόλις 4 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο, εντούτοις ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία είναι χωματόδρομος και σε πολλά σημεία στενεύει αρκετά.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Παραλία Λιμνιώνας
Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Παραλία Λιμνιώνας

Εάν βρεθείτε στην περιοχή επιβάλλεται να κάνετε και μια περιήγηση στο γειτονικό χωριό του Ξουριχτίου. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψή σας στις σπηλιές του Ποσειδώνα που βρίσκονται εκεί κοντά και, συγκεκριμένα, στην περιοχή της Παλιάς Μιτζέλας. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα βράχων, στους οποίους θα οδηγηθείτε με σκάφος, που πήραν το όνομά τους από τους ντόπιους κατοίκους αφού σύμφωνα με τη μυθολογία, αποτελούσαν ορμητήριο του Ποσειδώνα στο βόρειο Αιγαίο. Στην περιοχή των σπηλιών λέγεται, επίσης, ότι ερωτεύτηκε η Νηρηίς τον Πηλέα αλλά και ότι καταστράφηκε ο στόλος του Ξέρξη το 480 π.χ. Θα σας μαγέψουν με τη μυστηριακή ατμόσφαιρά τους ενώ οι πιο τολμηροί δοκιμάστε και να κολυμπήσετε εκεί.

Πηγή: discoverpelio.com


Comments are closed.