Γνωρίζοντας τον τόπο μας. «Πανταζή Άμμος»

Η “Πανταζή Άμμος” βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του χωριού Συκή. Απέχει περίπου 7 χλμ. από την κεντρική Πλατεία και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται κανονικά μέσω του αυτοκινητόδρομου.

Μορφολογικά πρόκειται για μια παραλία αρκετά μεγάλης έκτασης,  με υπέροχα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, χοντρά βότσαλα και γκριζοπράσινη άμμο. Η ακτή είναι ηλιόλουστη ως αργά το απόγευμα παρά το γεγονός ότι  περιστοιχίζεται από  μεγάλους βράχους που δίνουν στον επισκέπτη το αίσθημα ενός άγριου τοπίου.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. «Πανταζή Άμμος»
Γνωρίζοντας τον τόπο μας. «Πανταζή Άμμος»

Η παραλία είναι ανοιχτή στο πέλαγος κάτι που έχει ως  αποτέλεσμα οι λάτρεις των κυμάτων να την επισκέπτονται συχνά και να την προτιμούν γι’ αυτό της το χαρακτηριστικό!

Επίσης, τα τελευταία χρόνια, τείνει να γίνει η αγαπημένη των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, αφού η μεγάλη της έκταση προσφέρει τη δυνατότητα για απομόνωση. Εφοδιαστείτε με τα στοιχειώδη πριν την επισκεφθείτε, γιατί η “Πανταζή”, είναι μία παραλία όπου η ανθρώπινη παρέμβαση και η εδαφική εκμετάλλευση είναι απούσες! Όπως και να ‘χει, είναι πραγματικά υπέροχη και αξίζει την επίσκεψη σας!

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. «Πανταζή Άμμος»

Πληροφορίες και φωτογραφιες από το site en.sikipelion.com και από τη σελίδα στο facebook Πανταζή άμμος


Comments are closed.