Η παράδοση Δεβριάδης στο κρέας. Συνέντευξη με τους αδελφούς Δεβριάδη.

Ανήκουν στην πεμπτη γενιά κρεοπωλών και γνωρίζουν  εκ των έσω όλη τη διαδικασία και το μόχθο της δουλειάς μιας και στην κυριολεξία μεγάλωσαν μέσα στο χώρο αυτό και γνώρισαν  το κρέας δίπλα στον παππού και τον πατέρα τους. Ο λόγος για τον κ.κ. Νικο και Βαγγέλη Δεβριάδη ιδιοκτητών των καταστημάτων κρεάτων ‘’ ΔΕΒΡΙΑΔΗΣ’’ οι οποίοι μιλουν στην secret volos για τις δυσκολίες αλλά και για τις χαρές του επαγγέλματος, και για αλλα επίκαιρα ζητήματα

Πείτε μας δυο λόγια για την επιχείρηση ( από ποτε δραστηριοποιείστε, ποιο το αντικείμενο κλπ)

Η επιχείρηση μας έχει ξεκινήσει από το 1922 και εμείς ο Νίκος και ο Βαγγέλης Δεβριάδης είμαστε η 5η γενιά κρεοπωλών. Δραστηριοποιούμαστε λοιπόν στο χώρο των κρεάτων καθώς και των αλλαντικών.

Ποιά τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα του επαγγέλματος  αν αφήσουμε στην άκρη την ηθική ικανοποίηση που νιώθουμε εισπράττοντας  τα θετικά σχόλια του κόσμου που μας στηρίζει χρόνια τώρα, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια καλή δουλειά εφόσον είναι κανείς καλός σε αυτό που κάνει. Τώρα τα μειονεκτήματα: όπως και στα περισσότερα επαγγέλματα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Δυστυχώς έχει «γεμίσει» το επάγγελμά μας με αρκετά για τον πληθυσμό μας κρεοπωλεία αλλά και σούπερ μάρκετ. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι πως ένα ποσοστό των καταναλωτών ψωνίζει μόνο με βάση την τιμή. Αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο των μεγάλων αλυσίδων, διότι σε κάποιες περιπτώσεις (Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ) δεν είναι δυνατόν να «κοντράρουμε» αυτόν τον, κατά τη γνώμη μας εφόσον πουλάνε και σε τιμές κάτω του κόστους, αθέμιτο ανταγωνισμό.

Απασχολείτε προσωπικό ;

Αυτή την περίοδο είμαστε δύο (Νίκος και Βαγγέλης) οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, έχουμε τη βοήθεια των συζύγων μας καθώς και της μητέρας μας και επιπλέον τρία άτομα προσωπικό.

Αν θα επιλέγατε ένα λόγο για το οποίο ξεχωρίζετε, ποιος θα ήταν αυτός;

Θα λέγαμε πως ξεχωρίζουμε για την τεχνογνωσία που έχουμε. Είχαμε τους καλύτερους «δασκάλους» πατέρα και παππού και αγαπάμε πολύ το επάγγελμα μας. Ξέρουμε πολύ καλά να διαλέξουμε και να διαχειριστούμε  το καλό και ποιοτικό κρέας.

Ποια ήταν τα σημαντικότερα πράγματα που έπρεπε να προσέξετε αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείστε στο χώρο για να σας αγαπήσουν οι πελάτες σας ;

Τεράστια σημασία για εμάς έχει η ποιότητα. Οι γνώσεις επίσης είναι πολύ βασικό διότι δε φτάνει μόνο να ξεκοκαλίσεις ένα κρέας, αλλά πρέπει να ξέρεις και ποιο ακριβώς κομμάτι πρέπει να δώσεις στον πελάτη. Γι’ αυτό το λόγο δε σταματάμε ποτέ να εκπαιδευόμαστε και να μαθαίνουμε. Οπότε θα λέγαμε πως αυτό που προσέχουμε είναι να κρατάμε την ποιότητα σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με καλές τιμές. Δεν είμαστε οι πιο φτηνοί , όπως έλεγε κι ο παππούς μας «να μη φοβάσαι το φτηνό, να φοβάσαι το πολύ φτηνό», όμως μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό προϊόντων μας είμαστε κάτω από το μέσο όρο της αγοράς όσον αφορά τις τιμές. Τέλος είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής απέναντι στους πελάτες. Είναι πολλοί που το εκτιμούν αυτό και φαίνεται από την προτίμηση που μας δείχνουν.

Η πανδημία έχει επηρεάσει τον κλάδο σας ; Αν ναι εκτιμάτε ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει αντανάκλαση στην ποιότητα που δίνεται στον πελάτη;

Όσον αφορά την πανδημία,  δε μπορούμε ακόμα να ξέρουμε εφόσον βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Σίγουρα στην περίοδο «καραντίνας» η δουλειά μας ανέβηκε πολύ καθώς ο κόσμος δεν είχε και πολλές επιλογές. Αργότερα που άνοιξε και η εστίαση είχαμε πτώση της δουλειάς. Οπότε στο τέλος θα φανεί καθώς τα νούμερα θα το δείξουν. Για την ποιότητα που μας ρωτάτε, όχι δεν είχαμε καμία αλλαγή. Παρέμεινε η ίδια υψηλή ποιότητα που κρατάμε καθώς και οι τιμές παρέμειναν οι ίδιες.

Δώστε μας κάποια στοιχεία επικοινωνίας για να σας βρουνε οι πελάτες σας;

Έχουμε δυο καταστήματα ένα στη Ν. Ιωνία  Εθνικών Αγώνων 76 τηλ 2421060456 και ένα στην Αναλήψεως με Ι.Καρτάλη τηλ 2421305095.

Email info@devriadis.gr ,η σελίδα μας στο facebook Δεβριάδης κρέατα και το site μας www.devriadis.gr


Comments are closed.