Βολιώτης φωτογράφος αποτύπωσε τον κόμητη Neowise και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.(φωτο)

Ορατός από το Βόρειο Ημισφαίριο θα παραμείνει μέχρι το τέλος Ιουλίου ο νέος κομήτης NEOWISE ο οποίος εντυπωσιάζει ήδη με τις εμφανίσεις του επιστήμονες αλλά και παρατηρητές του καλοκαιρινού ουρανού.

Αν και ο Ιούλιος ξεκίνησε με τον κομήτη να είναι ορατός στον ορίζονται κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, πλέον ο NEOWISE είναι καλύτερα ορατός το απόγευμα, ιδανικά όταν ο ουρανός αρχίζει να σκουραίνει.

Αν και είναι ορατός και με γυμνό μάτι, η θέασή του γίνεται ευκολότερα με κιάλια ή με ένα μικρό τηλεσκόπιο.

Όσοι μένουν σε αστικά κέντρα με έντονο νυχτερινό φωτισμό, θα ήταν καλύτερα να βρουν ένα σημείο με λιγότερο φως και αντιπερισπασμούς, όπως ένα ψηλό κτήριο, για να το παρακολουθήσουν.

Για να δείτε τον κομήτη, μετά τη δύση του ηλίου, κοιτάξτε προς τη Μεγάλη Άρκτο, βορειοδυτικά του ουρανού, συμβουλεύει η NASA. Μοιάζει αρκετά με ένα θολό αστέρι με ουρά.

Για τον υπόλοιπο μήνα ο κομήτης θα συνεχίζει να ανεβαίνει στον βορειοδυτικό ορίζοντα ενώ το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου: μόλις 64 εκατομμύρια μίλια μακριά.

Αν και οι κομήτες είναι απρόβλεπτοι και μπορούν να εξαφανιστούν από τα μάτια μας οποιαδήποτε στιγμή, οι αστρονόμοι προβλέπουν ότι ο συγκεκριμένος πλανήτης θα είναι ορατός μέχρι τα τέλη του μήνα.

Φωτογράφοι σε όλο τον κόσμο τραβούν εντυπωσιακές εικόνες από το μοναδικό πέρασμα του κομήτη ανάμεσα τους και ένας βολιώτης. Ο Παναγιώτης Μαρτίου κατάφερε να αποτυπώσει τον κομήτη στις 4 τα ξημερώματα από την περιοχή της παραλίας Μουρτιά στο Νότιο Πήλιο.

Βολιώτης φωτογράφος αποτύπωσε τον κόμητη Neowise και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.(φωτο)
Βολιώτης φωτογράφος αποτύπωσε τον κόμητη Neowise και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.(φωτο)

Μπορείτε να βρείτε το βολιώτη φωτογράφο πατώντας εδώ
Project M


Comments are closed.