Το τραγούδι της ημέρας «Προσεύχομαι» από τη Βιργινία Δρογγούλα

Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown η ταλαντούχα Βολιώτισσα Βιργινία Δρουγγούλα μαζί με τον αγαπημένο της πατέρα δημιούργησαν ένα υπέροχο τραγούδι με τίτλο «Προσεύχομαι» το οποίο περιγράφει με τους στίχους του τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της πανδημίας.

Στο βίντεο που δημιουργήσανε βλέπουμε τη Βιργινία να τραγουδά και τον πατέρα της να παίζει στο πιάνο.

Στίχοι/Μουσική: Κώστας Δρογγούλας

Πιάνο: Κώστας Δρογγούλας

Ερμηνεία: Βιργινία Δρογγούλα

Ήχος/Μίξη: Μιχάλης Νικολάου

Απολαύστε το

Η Βιργινία αυτή την περίοδο συμμετέχει στο τηλεοπτικό talent show «The Voice of Greece», της ευχόμαστε να κατακτήσει την κορυφή!

Απόσπασμα από το αφιέρωμα που είχε γίνει στη Βιργινία Δρογγούλα στο Secret Volos τον Δεκέμβριο του 2019

«Γεννήθηκα στο Βόλο, περίπου στις αρχές της καινούριας χιλιετίας, με τη μελωδία  να συνοδεύει ήδη τις πρώτες μου ανάσες. Μεγάλωνα σε ένα σπίτι όπου η μουσική,  το πιάνο, τα τραγούδια είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τα πρώτα κιόλας βήματα  στο Ελληνογαλλικό Σχολείο του Βόλου η συμμετοχή μου σε ποικίλες εκδηλώσεις,  κυρίως μουσικές, είναι πια γλυκιά παιδική ανάμνηση για να ακολουθήσει η φοίτησή  μου στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου όπου τα μαθήματα, σε υπέροχο ‘ντουέτο’ με τη μουσική εκπαίδευση συμφώνησαν’ να μου προσφέρουν μία αρμονική παιδεία. 

Ήδη όμως θεωρώ ότι υπήρχε η προδιάθεση να αγαπήσω και να δεθώ με τη  μουσική εφόσον ο πατέρας μου, Κώστας Δρογγούλας, παίζοντας ατελείωτες ώρες  πιάνο, κρατώντας με ταυτόχρονα στην αγκαλιά του, συνόδευε τα όνειρά μου με  δάχτυλα και φωνή ενώ η μητέρα μου, Λιάνα Καράμπελα, με μια αθόρυβη μεν,αλλά  ηχηρή παρουσία, ‘εμπλούτιζε’ τα βήματά μου με θάρρος και αυτοπεποίθηση. Έτσι,σταδιακά, αρμονικά άρχισε να δρομολογείται και η επιλογή μου στο να  ενασχοληθώ με τη μουσική. 

Έχοντας δεχθεί, κατά τη διάρκεια σχολικών μουσικών δραστηριοτήτων,  επιβραβεύσεις και ‘μπράβο’ από Πρωτοψάλτη, Γαλάνη και μια ζεστή αγκαλιά τής  Χαρούλας Αλεξίου, τραγουδώντας μαζί μου, άρχισε να ‘χτίζεται’ μέσα μου το  πείσμα για σκληρή δουλειά και οι παρτιτούρες του πιάνου από το Μουσικό Σχολείο,  να περνούν στο Δημοτικό Ωδείο του Βόλου αφού ήδη είχα αρχίσει τα πρώτα μου  βήματα δίπλα στον πατέρα μου, τρυφερό καθοδηγητή μου στη μουσική και στη  ζωή. 

Ασχολούμαι ήδη με τη μουσικολογία, ως πρωτοετής φοιτήτρια, αλλά παράλληλα  με τις υποχρεώσεις μου αυτές, επιλέγω να συμμετέχω και σε πολιτιστικές,  κοινωνικές, μουσικές εμφανίσεις, με ανθρώπους που γνωρίζουν να τιμούν την  έννοια της μουσικής, έχοντας πάντα κατά νου την επικοινωνία με τους ανθρώπους  με έναν πιο μελωδικό, αρμονικό, ευγενικό τρόπο, βγαλμένο από τα βάθη της ψυχής μου.»


Comments are closed.