Ο 19χρονος φοιτητής που φωτογραφίζει τον ουρανό

Ονομάζεται Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος είναι 19 ετών και κατάγεται αλλά και μένει στη  Ναύπακτο. Είναι επίσης, δευτεροετής φοιτητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Ο σκοπός για τον οποίο μας μιλά σήμερα, έρχεται πριν 5 χρόνια περίπου όταν ήταν στην 3η γυμνασίου, όπου ξεκίνησε τα μαθήματα αστρονομίας και αστροφυσικής με σκοπό τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Αστροφυσικής της Αστρονομικής Εταιρείας Βόλου. Τότε ξεκίνησε και αυτή η σπίθα μέσα του, όπως αναφέρει, που τον έχει οδηγήσει σε όσα έχει καταφέρει ως σήμερα.

Στον διαγωνισμό κατάφερε στην 2α λυκείου να βγει 12ος Πανελλαδικά βέβαια αυτό δεν τον πτόησε.. Αν και επιθυμούσε μια καλύτερη θέση εντούτοις σκέφτηκε μία νέα ασχολία όπου ήταν η αστροφωτογραφία. 

Παράλληλα είχε ήδη αποφασίσει να επιλέξει την Φυσική για τις σπουδές του, οπότε όλα έδεναν αρμονικά σημείωσε. 

Επίσης είχε γίνει ήδη μέλος της Αστρονομικής Εταιρείας Πατρών “Ωρίων” και εκεί αρχίζει να κάνει νέες γνωριμίες και να ασχολείται με τη διάχηση της Αστρονομίας στο ευρύ κοινό. «Στην Ναύπακτο και στα γύρω χωριά διοργανώσαμε αρκετές αστροβραδιές με πλήθος κόσμου, έτσι σιγά σιγά έρχοταν και η αναγνώριση μου στην πόλη μου»τονίζει.

Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος

Έχει αποσπάσει με την αστροφωτογραφία διακρίσεις

Με την αστροφωτογραφία έχει καταφέρει αρκετές διακρίσεις με επιλογή των φωτογραφιών του από τη Nasa, την Nikon αλλά και την Esa(την ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος). 

Πέρυσι μάλιστα ίδρυσε σε συνεργασία με δύο ακόμα άτομα την Ομάδα Αστρονομίας Ναυπάκτου που σκοπό έχει την διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας και της αστροφυσικής στο ευρύ κοινό.

Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα διατηρεί, όπως μας ενημέρωσε μία στήλη στην τοπική εφημερίδα ‘Εμπρός’ όπου μέσω απλών άρθρων, επεξηγεί διαφορά θέματα πάνω σε αυτή την επιστήμη. Μάλιστα μας τόνισε πως η απήχηση του κόσμου ήταν και είναι εκπληκτική.

Πολύτιμη βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή του την ασχολία αλλά τα βήματά του ήταν οι γονείς του αλλά και 2-3 καθηγητές τους οποίους ευχαριστεί θερμά, οπότε μιλάει για αυτά! 

Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος
Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος

 Το μήνυμα του :

«Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πώς αυτό που έμαθα αυτά τα 4-5 ιδιαίτερα χρόνια είναι ότι τα όνειρά μας δεν είναι ανέφικτα, βάζοντας εφικτούς στόχους και έχοντας πείσμα, βοήθεια αλλά και πίστη όλα είναι δυνατά. Εξάλλου η φράση που με ακολουθεί είναι ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο, οπότε τι καλύτερο από το να αρπάζουμε την κάθε ευκαιρία που μας εμφανίζεται αλλά και να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε ακόμα και τα δυσάρεστα γεγονότα. Κοιτώντας ψηλά όπως έχω μάθει και με τα πόδια στο έδαφος, μόνο ωραία πράγματα μπορούν να προκύψουν!»

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιες από τις καλύτερες αστροφωτογραφίες του… Ελπίζω να τις απολαύσετε! 

Όσοι θέλετε μπορείτε να τον βρείτε στα

Instagram : instagram.com/kostasvas_

Και στο Facebook στη σελίδα : Ομάδα Αστρονομίας Ναυπάκτου 


Comments are closed.