Ο Γεώργιος Χέιρ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1982 από Παλαιστίνιους γονείς. Όταν ήταν 5 ετών η οικογένεια του μετακόμισε στον Βόλο όπου και πέρασε όλα τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια σε μια πανέμορφη πόλη ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα.
Σπούδασε μηχανικός τεχνολογιών αντιρύπανσης στη Κοζάνη και όταν τελείωσε τις σπουδές του εργάστηκε από το 2008 σε κατασκευαστικές και πετρελαϊκές εταιρίες. Το πρώτο του έργο ήταν ένας αγωγός μεταφοράς νίκελ στη Μαδαγασκάρη και έπειτα ένα εργοτάξιο επεξεργασίας αλουμινίου στο Κονγκό.
Ακολούθησε η Αγγλία όπου έκανε το μεταπτυχιακό του στο Μπρίστολ με θέμα “Νερό και Περιβαλλοντικά συστήματα διαχείρισης”. Όταν τελείωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές επέστρεψε στο κλάδο του αυτή τη φορά στο Άμπου Ντάμπι σε κεντρικά γραφεία πετρελαϊκής όπου παρείχε υποστήριξη στα εργοτάξια τους ανά τον κόσμο. Από εκεί ακολούθησε η Μαυριτανία σε εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού και έπειτα η Αυστραλία όπου ασχολήθηκε με την κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου. Το 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα αποφασισμένος να ασχοληθεί με τον κρυφό του έρωτα… το φαγητό!
Μεγάλωσε με δυο κουζίνες στο σπίτι την Αραβική και την Ελληνική και εξαιτίας της προηγούμενης καριέρας του είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει και να ζήσει σε τέσσερις ηπείρους. Εκεί ακολούθησε την αγαπημένη του δραστηριότητα, να δοκιμάζει τα πάντα! Όχι μόνο σπάνιες πρώτες ύλες αλλά κυρίως μαγειρεμένες με ένα διαφορετικό τρόπο προσαρμοσμένες στις τοπικές συνθήκες και περιβάλλον, οι περισσότερες γαστρονομικές του περιπλανήσεις κατέληγαν σε ταξιδιωτική διάρροια αλλά δεν το έχει μετανιώσει!
Η πρώτη του επαφή με το Δίκαιο Εμπόριο ήταν το 2010 στην Αγγλία όταν παρατήρησε ένα μικρό διακριτικό λογότυπο σε κάποια προϊόντα. Μετά από μια μικρή έρευνα ενθουσιάστηκε με το εγχείρημα. Το πρόβλημα ήταν ο διεθνή οργανισμός δίκαιου εμπορίου δεν δεχόταν παραγωγούς από την πλειοψηφία των μεσογειακών χωρών.
Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό Ντελικατέσεν και ενσωματώσει αυτή την ιδέα στην εμπορική διαδικασία και όχι στην διαδικασία της πρωτογενούς παραγωγής. Στόχος του είναι το 50% της αξίας ενός προϊόντος να επιστρέφει πίσω στον παραγωγό, όχι με την μορφή χρήματος, αλλά με την μορφή επιμόρφωσης του παραγωγού, επένδυσης σε εξοπλισμό και διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία και ασφαλώς την βελτιστοποίηση του.
Έτσι γεννήθηκε το μαύρο πρόβατο (https://blacksheep.trading/). Ένα e-shop με μια γκάμα από ιδιαίτερα γαστρονομικά προϊόντα φτιαγμένα από μικροπαραγωγούς με μεράκι και από τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Το όνειρο του είναι δημιουργήσει αποθήκες διανομής και σε άλλες χώρες εξωτερικεύοντας τα ελληνικά προϊόντα και να διαδώσει την ιδέα του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου εμπνέοντας και άλλους ανθρώπους όπως ο ίδιος εμπνεύστηκε από τον διεθνή οργανισμός δίκαιου εμπορίου.
Web: https://blacksheep.trading/
Facebook: https://www.facebook.com/Blacksheeptrading-166170317317705/