Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Λεφόκαστρο

Σε απόσταση 34 χλμ από το Βόλο και 6 χλμ. από την Αργαλαστή βρίσκεται το πανέμορφο Λεφόκαστρο, ένα ψαροχώρι του Πηλίου με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.

Η Ονομασία

Κατά τον Σκουβαρά, «το πιθανότερο είναι να ειπώθηκε έτσι από κανένα οικιστή που λεγόταν Λέφας ή Λεφές. Δεν αποκλείεται ακόμα να ήταν κάστρο χτισμένο το μεσαίωνα από ενα σλαβικό φύλο του Λεχούς, οπότε και τα Λεχώνια έχουν την ίδια ετυμολογική αρχή. Κατά τον Κων.Ρακή το Λεφόκαστρο «έχει το όνομα του από το κάστρο=πόλη, που γλείφεται από το κύμα(γλείφω-κάστρο) Υπάρχει και η εκδοχή, ότι η ονομασία του έγινε από το «Λευκό Κάστρο»

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Λεφόκαστρο

Στο χωριό κυριαρχεί η πλούσια βλάστηση η οποία φτάνει μέχρι τη θάλασσα και σίγουρα είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλετε να απολαύσετε ήρεμες διακοπές μακριά από το άγχος και τη βουή της πόλης.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Λεφόκαστρο

 Μια βουτιά στην γειτονική παραλία Ραζή θα σας αποζημιώσει. Αξίζει να επισκεφτείτε την βρύση του 1777,τα ερείπια εννέα βυζαντινών εκκλησιών και το τοξωτό πέτρινο γεφύρι του 1891.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Λεφόκαστρο

Κατευθυνόμενοι νότια του Λεφοκάστρου θα οδηγηθείτε στα παραθαλάσσια χωριά Κάλαμος, Πάου και Χόρτο, που βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους. Με το αυτοκίνητο μπορείτε επίσης να κατευθυνθείτε προς τα ανατολικά παράλια του Πηλίου και να επισκεφθείτε χωριά και οικισμούς του ανατολικού Πηλίου. Εκεί θα βρείτε επίσης όμορφες παραλίες στις ακτές του Αιγαίου πελάγους και προτάσεις αναψυχής.


Comments are closed.