Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Φιλαρέτη Φροξυλιά, Μουσικολόγος – Καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών & Χορωδίας

Η Φιλαρέτη Φροξυλιά γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στο Βόλο. Η ενασχόλησή της με τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 7 ετών, σπουδάζοντας πιάνο, Ανώτερα Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής – Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή -Μουσική για Κινηματογράφο και Θέατρο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διεύθυνση Παιδικής και Σχολικής Χορωδίας» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σήμερα είναι καθηγήτρια Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής και Χορωδίας στο Μουσικό σχολείο Βόλου.

Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια Μουσικολογίας, Μουσικοθεραπείας, Ανωτέρων Θεωρητικών. Έχει συμμετάσχει σε Θερινές Ακαδημίες Διεύθυνσης Χορωδιών. Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις διευθύνοντας χορωδιακά σύνολα. Υπήρξε μέλος του πολυβραβευμένου φωνητικού συνόλου InDONNATION.

 Η ανάγκη έκφρασής της μέσω της σύνθεσης εμφανίσθηκε σε ηλικία 18 ετών. Οι συνθέσεις της είναι κυρίως ελεύθερες πιανιστικές μελωδίες καθώς και κάποιες μελοποιήσεις πάνω σε στίχους του εκλεκτού συναδέλφου της Αγαθοκλή Αζέλη όπως : «Πολυτεχνείο 2012 μ.Χ.» για τις ανάγκες της γιορτής του Πολυτεχνείου, «Requiem για το Θανάση Χονδρό» εις μνήμην ενός αγαπημένου συναδέλφου, «Διαβάτης» για τη συμμετοχή σε χορωδιακό διαγωνισμό, «Μνήμης Παλίρροια».


Comments are closed.