Γεώργιος Χατζηκωστής. Ένας Βολιώτης στο Σίδνεϊ!!

Ο Γιώργος Χατζηκωστής είναι σήμερα ηλεκτρολόγος συντηρητής και εργολάβος.Γεννήθηκε στην πόλη του Βόλου το 1971 και μεγάλωσε στην Νέα Ιωνία του Βόλου. Από μικρό παιδί του άρεσε η ιστορία του τόπου του αλλά και της Ελλάδας καθώς και η παγκόσμια ιστορία. Αυτό που τον κέρδισε ωστόσο ήταν η ηλεκτρολογία.Όπως μας εξηγεί τα καλοκαίρια πήγαινε σ’ έναν θείο του που δούλευε ηλεκτρολόγος και αποφάσισε οτι αυτό που ήθελε να κάνει στην ζωή του ήταν να ασχοληθεί με τον ηλεκτρολογικό κλάδο.

Όταν τελείωσε την τεχνική του εκπαίδευση στο 2ο ΤΕΛ Βολου, πήρε το πτυχίο ειδικότητας του ηλεκτρολόγου και ξεκίνησε να εργάζεται σε εργολάβο στην ΑΓΕΤ Ηρακλης όπου δούλευε ο πατέρας του, Αναστάσιος Χατζηκωστής, μόνιμος υπάλληλος στην ΑΓΕΤ.

Αργότερα στην στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό εκπαιδεύτηκε πάνω στις ηλεκτρομηχανές τύπου V, στο αρματαγωγό “ΚΩΣ L116” και στις εγκαταστάσεις των συσσωρευτών στα υποβρύχια και συγκεκριμένα στο υποβρύχιο “S110”. Μετά την στρατιωτική του θητεία συνέχισε να εργάζεται σε διάφορους εργολάβους και εργοστάσια της περιοχής.

Η πρώτη φορά που πηγαίνει στην Αυστραλία

Το 1999 παντρεύεται και συνεχίζει να δουλεύει στην πόλη του Βόλου ώσπου του δίνεται η ευκαιρία, το 2001, να πάει στην Αγγλία δουλεύοντας σ’ ένα σχολείο ως συντηρητής ηλεκτρολόγος.Το 2002 πηγαίνει για πρώτη φορά στην Αυστραλία στο Σίδνεϊ τόπο γεννήσεως της γυναίκας του και εργάζεται προσωρινά ως ηλεκτρολόγος σ’ ένα εργοστάσιο.

Στο χρόνο αυτό γεννιέται η κόρη του Καλλιόπη αλλά και φεύγει απο την ζωή η λατρεμένη του μητέρα, ύστερα απο μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο και ο ίδιος έχει επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.Το 2004 γεννιέται η δεύτερη του κόρη Τριανταφυλλιά και το 2005 επιστρέφει για μόνιμη εγκατάσταση στην Αυστραλία και στο Σίδνεϊ όπου πηγαίνει στο TAFE (ΤΕΙ) και μετά απο 5 χρόνια αποκτά το πτυχίου του ηλεκτρολόγου αλλά και το δίπλωμα εργολάβου για την πολιτεία της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Μετά απο σκληρή δουλειά κατάφερε να περάσει με εξετάσεις στην εταιρία Sydney Trains (Ηλεκτρικός προαστιακός σιδηροδρόμος Σίδνεϊ) το 2011 όπου εργάζετε μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα δημιούργησε και την προσωπική του εταιρία με όνομα “GCE-Electrical” το 2013 η οποία κάνει ηλεκτρικές εργασίες.Πριν από 2 χρόνια έχασε τον αγαπημένο του πατέρα που ήταν γι’ αυτόν ο άνθρωπος που συζητούσε πάρα πολλά.Έφυγε και αυτός δυστυχώς “χτυπημένος” από τον καρκίνο.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο,τη Νίκη Βόλου και το ραδιόφωνο

Μια άλλη δραστηριότητα του ήταν η αγάπη του για το ποδόσφαιρο.Από μικρός ήταν τ’ όνειρο του να παίξει στην ομάδα της καρδιάς του την Νίκη Βόλου αλλά δεν τον άφησε ο πατέρας του. Σήμερα παρά το γεγονός ότι βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά, αυτό δεν εμποδίζει το Γιώργο να βρίσκει τρόπο να μειώνει την απόσταση. Ασχολείται καθημερινά με τα νέα , αγοράζει και χαρίζει εισιτήρια διαρκείας σε συνανθρώπους του που έχουν οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να τα αγοράσουν, ενώ παράλληλα μεταδίδει τ’ αποτελέσματα των αγώνων ποδοσφαίρου της Αυστραλίας λέγοντας και τις προβλέψεις του σε σταθμό της πόλης.

Το ραδιόφωνο είναι ένα ακόμα πράγμα που αγάπησε καθώς έκανε τα πρώτα του βήματα στον Ακρόαμα FM κάνοντας μουσική εκπομπή.

Αυτό που σκέφτεται να κάνει στο μέλλον είναι να τελειώσει την εργασιακή του ζωή στην  Αυστραλία και να επιστρέψει μόνιμα μετά στην Ελλάδα και στον αγαπημένο του Βόλο.

Γιώργο σε ευχαριστούμε. Secret Volos


Comments are closed.