Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Άφησσος

Η Άφυσσος ή Άφησσος είναι παραθαλάσσιος οικισμός του Δήμου Νοτίου Πηλίου και απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από το Βόλο.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες του, είχαν σταματήσει στην Άφησσο για να ανεφοδιαστούν πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους στην αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος και ήπιαν νερό από τη διάσημη πηγή που αναβλύζει στην κεντρική πλατεία του χωριού. Η πλατεία του χωριού ονομάζεται προς τιμήν αυτού του μύθου”Αργοναύται”.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Άφησσος

Στο λιμανάκι της Αφύσσου λεγεται πως στάθηκε για λίγο και ο στόλος του Ξέρξη εκστρατεύοντας για την Νότια Ελλάδα. Κοντά στο δέλτα της Αφήσσου στην περιοχή Πύργος, ερείπια παλαιού φρουρίου, τάφοι και υπολείμματα παλαιού υδραγωγείου που βρέθηκαν, μαρτυρούν την ανάπτυξη της περιοχής κατά τα αρχαία χρόνια.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Άφησσος
@Elsa Adonis

Το νησιώτικο χρώμα συνδυάζεται αρμονικά με τα πηλιορείτικα στοιχεία. Τα σπίτια είναι αμφιθεατρικά χτισμένα με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια καφέ και μπαρ, ενώ στις γύρω παραλίες υπάρχουν μικρά πολυτελή ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Άφησσος
@Elsa Adonis

Το χωριό διαθέτει 3 παραλίες. Το Καλλιφτέρι, πριν εισέλθει κάποιοιος στο χωριό, το Λαγούδι και ο Αμποβός.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας. Άφησσος

Η Άφησσος είναι ιδανικό θέρετρο για τις καλοκαιρινές διακοπές, με μπάνιο και θαλάσσια σπορ στις οργανωμένες παραλίες. Για τους λάτρεις της ποδηλασίας ενοικιάζονται ποδήλατα και δίνονται οδηγίες και χάρτες παρέχοντας έτσι την δυνατότητα της περιήγησης στις ατέλειωτες ομορφιές αυτού του τόπου.


Comments are closed.