Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Ιωάννα Χατζή. «Όλα ένας καμβάς!»

Η 37χρονη Ιωάννα Χατζή  είναι μια Βολιώτισσα καλλιτέχνης που δραστηριοποιείται στο Βόλο τα τελευταία χρόνια.

Από τη παιδική της ηλικία θυμάται δύο αγάπες να κερδίζουν την καθημερινότητα της. Ο αθλητισμός και τη ζωγραφική.

Η καλλιτεχνική της φύση κέρδιζε έδαφος χρόνο με το χρόνο μέχρι που μονοπώλησε τη ζωή της μετά από καλές και άσχημες συγκυρίες, βλέποντας δύο κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που καταστρέφουν με τις επιλογές τους και αυτή που δημιουργούν, που σκορπάνε ομορφιά!

Τότε κατάλαβε σε ποια κατηγορία ανήκει και έτσι άρχισε να δημιουργεί ασταμάτητα μέχρι και σήμερα.

 Σπούδασε λογιστική στο ΤΕΙ Σερρών οπού εκεί ξεκίνησε τις πρώτες επαγγελματικές της κινήσεις με τοιχογραφίες, ξυλόγλυπτες ταμπέλες καταστημάτων, αξεσουάρ, πίνακες και άλλες δημιουργίες.

Επιστρέφοντας στη γενέτειρά της τον Βόλο δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εστίασης ως συνιδιοκτήτρια στη μουσική σκηνή «Όσο πατάει η γάτα 2″  το οποίο φιλοξενούσε γνωστά ονόματα καλλιτεχνών και το μουσικό καφενείο «το Παραμύθι”. Η αγάπη της για τις τέχνες και για τις διεξόδους έκφρασης της την οδήγησαν να σπουδάσει ξανά σε ιδιωτική σχολή στο τμήμα δερματοστιξίας (tattoo) και ημιμονιμο μακιγιάζ. Άλλωστε την τέχνη μπορείς να την εφαρμόσεις παντού πια. Δεν υπάρχουν όρια και δεν πρέπει να υπάρχουν.

Ως καλλιτέχνης έχει κάνει μια προσωπική και μια ομαδική έκθεση με μικτές τεχνικές σε πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίας .

Έχει συμμετάσχει σε μπαζάρ και οικογιορτές με ξύλινες δημιουργίες, φωτιστικά από νεροκολοκύθες χρησιμοποιώντας προϊόντα που έχουμε ξεχάσει η απλά πετιούνται προς τιμήν νέων και μοντέρνων προϊόντων. Κι όμως η φαντασία βρίσκει τις πόρτες να μεταπηδά από το παλιό στο σύγχρονο, απ’ το φαινομενικά άχρηστο στο χρήσιμο και αισθητικά εντυπωσιακό.

Όταν τα μάτια της βλέπουν καμβάδες παντού τότε οι δημιουργίες λαμβάνουν χώρα σε οτιδήποτε υπάρχει γύρω της.

–          Τοιχογραφίες σε μαγαζιά, παιδικά δωμάτια, τροχόσπιτα κλπ.

–          Δημόσιες τοιχογραφίες

–          Πίνακες ζωγραφικής

–          Ταμπέλες καταστημάτων, ξενοδοχείων, παλαίωση επίπλων

–          Φωτογραφίσεις

–          Ξύλινα Φωτιστικά  αλλά και από νεροκολοκύθες

–          Ζωγραφιστά παπούτσια και ρούχα

–          Πυρογραφία και ξυλογλυπτική

–          Δερματοστιξία

Και πολλά άλλα…

Η έμπνευση, η τέχνη και η αγάπη της στην ομορφιά και την αισθητική είναι ο λόγος που δεν σταματά να οραματίζεται νέες κινήσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι η επιρροή των έργων της στους δέκτες. Είναι αυτή η επικοινωνία που νιώθει να αναπτύσσεται ανάμεσα στον θεατή και την ίδια, μια αλληλεπίδραση που γεννά συναισθήματα, μηνύματα, προβληματισμούς και μια ελπίδα ότι όσο λαμβάνουν χώρα νέες δημιουργίες που κρύβουν αγάπη τόσο περισσότερο ο κόσμος μας αλλάζει.

Πιστεύει πως η έκφραση είναι ένα παιδί που οφείλεις να μεγαλώσεις με υπομονή και σεβασμό ώστε να το αφήσεις  ελεύθερο να αναμειχθεί με τον κόσμο γύρω του και να τον επηρεάσει θετικά.

Έχει δημιουργήσει την ΚΟΙΝ.σ.επ DEEPART η οποία σκοπό έχει την προώθηση όλων των τεχνών από νέους δημιουργούς, την συνύπαρξη και αλληλεπίδραση αυτών ώστε νεες ιδέες να παρουσιάζονται στους λάτρεις της τέχνης κάθε μορφής.

Καλλιτέχνες της Μαγνησίας. Ιωάννα Χατζή. «Όλα ένας καμβάς!»

Οι επόμενοι στόχοι της είναι να φιλοτεχνήσει νέες δημόσιες τοιχογραφίες που θα απευθύνονται σε παιδιά αλλά και ενήλικες ώστε να αλλάξει την αισθητική της πόλης αλλά κυρίως για  να μοιραστεί την οπτική της για τη ζωή και το «σημαντικό” με τους συμπολίτες της.

Ένα ακόμα εγχείρημα θα είναι η συγγραφή ενός μυθιστορήματος που μόλις έχει ξεκινήσει.

Όλα μπορούν να γίνουν καμβάς γι’ αυτούς που έχουν αστείρευτη τη δημιουργία μέσα τους.


Comments are closed.