Οι Έλληνες που φτιάχνουν παιχνίδια και διαδίδουν τον ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη

Η Σοφία Παυλάκη και η Φωτεινή Παυλάκη και ο Λουής Σάντος είχαν μια ιδέα να δημιουργήσουν παιχνίδια που μέσα από αυτά θα διαδώσουν τον ελληνικό πολιτισμό σε όλα τα παιδιά του κόσμου με διασκεδαστικό τρόπο.Ο λόγος για το Greektoys.

Πρόκειται  για ένα εκπαιδευτικό έργο που περιλαμβάνει τη δημιουργία της παιδικής σειράς 3d animation “Greektoys”, άρθρα και έρευνα σχετικά με τα παιχνίδια της αρχαιότητας, προτάσεις για εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές παιδικές δραστηριότητες, δημιουργία μουσικής για παιδιά και το πρότζεκ “Μικροί Αρχαιολόγοι” που αφορά την τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση του τύμβου Καστά της Αμφίπολης.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς είναι τρία παιχνίδια της αρχαίας Ελλάδας. Ο Βαλίος είναι ένα πήλινο αλογάκι, η Λίλυ είναι μια παιδική κουδουνίστρα και ο Φίλων είναι ένα γουρουνάκι-μπιμπερό. Μαζί ζουν περιπέτειες και ταξιδεύουν σε άλλες χώρες όπου γνωρίζουν παιχνίδια άλλων πολιτισμών, με αποτέλεσμα να κάνουν άνω-κάτω τα μουσεία που τους φιλοξενούν.

Η δημιουργία του Greektoys γίνεται αποκλειστικά με ελεύθερο software, με βασικά προγράμματα το Blender, το Gimp, το Audacity, σε λειτουργικό σύστημα Gnu Linux. Τα επεισόδια κυκλοφορούν επίσης σε στερεοσκοπική μορφή (s3D), απαντώντας στις απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας. Για το στερεοσκοπικό κομμάτι χρησιμοποιείται python script του Sebastian Schneider.

Με το project αυτό η Σοφία και οι συνεργάτες της ταξιδεύουν σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε μουσεία και σχολεία, κάνοντας παρουσιάσεις με σκοπό να μεταφέρουν πολύτιμη γνώση στα παιδιά σχετικά με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, χρησιμοποιώντας ως μέσο τα παιχνίδια της αρχαιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site Greek Toys children’s revolution®


Comments are closed.