Άνθρωποι δικοί μας. Γιάννης Κόνσουλας,συμβολαιογράφος.

Ο Γιάννης Κόνσουλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασε τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια.

Μαθητής ακόμα ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο ως «πειρατής» και με την έλευση της ελεύθερης ραδιοφωνίας ασχολήθηκε επαγγελματικά με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών.

Μετά την αποφοίτηση του από το τμήμα Νομικής  του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστήμιο του Αννοβέρου (Γερμανία) όπου και εκπόνησε την διπλωματική του εργασία με θέμα το δίκαιο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και μετά από αυτή άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στη Θεσσαλονίκη

Το 1998 έδωσε εξετάσεις προκειμένου να γίνει συμβολαιογράφος. Διορίστηκε στην έδρα του Ειρηνοδικείου Βόλου και έκτοτε είναι συμβολαιογράφος Βόλου.

Τον Ιούνιο του 2012 οι συνάδελφοι του από έξι νομούς (Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Κοζάνης και Γρεβενών) τον τίμησαν με την ψήφο τους και εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα, για τρεις ήδη θητείες.

Από τη θέση αυτή εκπροσώπησε τον συμβολαιογραφικό κόσμο τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε ευρωπαϊκά fora και θεσμούς.

Συνεργάστηκε με φορείς της κυβέρνησης  και της αντιπολίτευσης για θέματα που αφορούν όχι μόνο τους συμβολαιογράφους αλλά και την κοινωνία & την πόλη του Βόλου. Στην δύσκολη εποχή των μνημονίων εκπροσώπησε την ελληνική συμβολαιογραφία απέναντι στους δανειστές και συνεργάστηκε με φορείς και ιδιαίτερα του Βόλου για θεσμικά, συνδικαλιστικά και τοπικά θέματα.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια και έχει αρθρογραφήσει σε βιβλία, περιοδικά και τιμητικές εκδόσεις.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό και τη μουσική.


Comments are closed.